Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

I aquesta setmana els recomants tenen com a protagonistes els animals, amb unes propostes suggerents a les que no us podreu resistir.

COMOTTO, Agustín. El Secret de les girafes. Barcelona: La Galera, 2011. I1 GAL


Àlbum del reconegut il·lustrador argentí Agustín Comotto, que ja té una important trajectòria dintre de la literatura infantil. Les seves il·lustracions, amb una paleta de colors càlids, recreen a la perfecció la sabana africana i els animals que la poblen, dotant-los d’una gran expressivitat.

L’argument gira al voltant dels sorolls que emeten els diversos animals, representats amb onomatopeies, i que els són característics. La petita girafa protagonista li explica al seu pare els sons que ha escoltat i li pregunta quin és el seu; la resposta és el secret al qual es refereix el títol del llibre i evidentment no us el podem desvetllar. L'haureu de descobrir tot fullejant el llibre!


Més informació a:
Bloc del CLER
L'illa dels llibres
Web de l'autor

 
 
GENECHTEN, Guido van. Veig, veig qui veus?. Barcelona: Baula, 2011. I Jocs


L’escriptor i il·lustrador belga Guido van Genechten està especialitzat en llibres per a prelectors o per a infants que s’inicien en la lectura. Aquesta proposta recupera el joc infantil del Veig, veig, què veus? per a presentar-nos tot una sèrie d’endevinalles sobre animals.

El llibre, estructurat en solapes, fa referència a una de les característiques més importants de cada animal en forma de pregunta, la solució la trobarem en obrir la solapa i en forma de la il·lustració de l’animal. No obstant el joc no s’acaba aquí sinó que si girem totes les solapes veurem com la part d’un animal és transforma en la d’un altre, per exemple el bec final del tucan està format per les parts del bec d’un ànec, un lloro i fins i tot el cos d’un calamar.

El recomanem per a totes les edats per la gràcia del joc proposat i l’originalitat de les il·lustracions i del seu ensamblatge.

Més informació a:
L'illa dels llibres


Share/Bookmark