Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Els àlbums que us proposem avui tenen molt a veure amb les famílies, no us els perdeu!

CASTERMAN, Geneviève. Esperant en Timoun. [Barcelona]: Flamboyant, 2011. I1 FLA (Receptes)

Àlbum il·lustrat que tracta el tema de l’adopció des del punt de vista de la futura mare, que espera. És un llibre de petit format, que alterna il·lustracions a tota pàgina amb d’altres que són com vinyetes, i amb textos molt breus.

La protagonista és una cocodrila que tot just quan encetem el llibre acaba de rebre la notícia que tindrà un nadó en adopció. Al llarg de les pàgines anirem veient els seus diferents estats d’ànim, de l’eufòria inicial al desencís i l’enuig perquè el temps transcorre i el fill desitjat sembla que no arriba mai. Finalment es decidirà a marxar ella mateixa a buscar-lo per després retornar a l’illa on l’esperen els seus familiars i amics.

Les il·lustracions, amb tons pastel, reflecteixen perfectament el pas de les estacions i les emocions i sentiments dels protagonistes i aconsegueixen prendre-li el protagonisme al text escrit.



MAXEINER, Alexandra. En família!: sobre el fill de la nova xicota del germà de l'exdona del pare i altres parents. Barcelona: Takatuka, 2011. I Valors i sentiments

Àlbum de coneixements que ha rebut el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil d’Alemanya del 2011, en la categoria de No ficció.


Tal i com ja ens imaginem pel seu títol gira al voltant de la família, que és la primera institució social que coneixem; però hi ha molts tipus de famílies, des de la més habitual o majoritària a una gran varietat de xarxes familiars diferents.

Amb força sentit de l’humor i profusió d’il·lustracions anirem coneixent les interioritats de cada tipus de família, els avantatges de tenir germans, els enfrontaments, maltractaments o d’altres temes controvertits.

Les il·lustracions, de traç simple i atrevit, ressalten emocions o característiques d’un tipus de personalitat o d’un grup social, sense caure en estereotips. Els textos, amb frases curtes i plenes d’informacions precises, no tenen regust de moralina. És per tant una opció molt recomanable per a pares i educadors a l’hora d’explicar els llaços familiars, o els diferents tipus de relacions familiars, de les més clàssiques fins a les més actuals.

Més informació a:


Share/Bookmark