Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Aquesta setmana les nostres recomancions s'adrecen als més petits de la casa, amb propostes que esperem que també agradin a la resta de la família.



JANÉ, Albert. De qui és aquest nas?. Barcelona: Combel, cop. 2011. I Jocs


Llibre joc d’endevinalles per als més petits de la casa. A cada pàgina hi trobarem un rodolí acompanyat per algunes parts de l’animal que s’amaga sota la solapa de l’altra pàgina. Si amb totes aquestes pistes encara no sabem de quin animal es tracta sempre podrem aixecar la solapa i descobrir-lo.

La simplicitat de la il·lustració, de línies arrodonides i colors càlids i suaus, així com la musicalitat i la brevetat del text, el fan adient per a primers lectors. També la presentació en cartró i el tamany de les solapes, amb un retranqueig que en facilita el moviment.

Recomanat per als primers apropaments al llibre, així com per a compartir, amb algun adult, tot buscant els animals que s’hi amaguen o d’altres propostes de joc que hi podem incorporar.





LALLEMAND, Orianne. El Xumet. Barcelona: Baula, 2011. I1 CUC (Receptes)

Àlbum il·lustrat de la col·lecció “Cuca de llum”, dedicada a menors de 2 anys. L’infant protagonista es troba amb el seu heroi, que s’assembla molt a un personatge mític, El Zorro, i s’adona que hi ha alguna cosa que no encaixa. Comença a pensar si serà pel barret, l’antifaç o el cavall, per acabar adonant-se que el seu heroi no porta xumet i que per tant ell, que ja és un nen gran, tampoc no l’hauria de portar.

La història i el seu desenvolupament es pot seguir perfectament a través de les il·lustracions, de traç simple però gran expressivitat, acompanyada de textos breus, que en reforcen la finalitat.

Recomanat per als pares de tots aquells infant reticents a deixar de banda aquest company inseparable, que dóna títol al llibre.


Share/Bookmark