Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Les nostres recomanacions de la setmana són espectaculars, meravelloses, fascinants... Esperem que en gaudiu tant com nosaltres!


GERVAIS, Pittau. Les Estacions de l'any. Barcelona: Cruïlla, 2011. I Natura

Àlbum il·lustrat que ens proposa un recorregut per les estacions de l’any amb protagonistes dels regnes vegetal i animal.

Les seves pàgines amb solapes i una il·lustració realista, gairebé fotogràfica, ens mostren animals, flors i fruites característics de les diverses estacions, aconseguint un producte de gran atractiu i impacte visual.

Recomanat per als amants de la natura i per a compartir-lo amb els més petits per les múltiples possibilitats de lectura/ visualització que ofereix.




CARROLL, Lewis. Alícia al país de les meravelles. Barcelona: Baula, 2011. I3 BAU


L’obra del matemàtic i escriptor Lewis Carroll, que va revolucionar el món de la literatura infantil, i que continua mantenint la seva vigència gràcies a permetre que cada lector en faci la seva pròpia interpretació, està acompanyada per la il·lustració de Rébecca Dautremer, que en recrea l’univers oníric i alhora poètic.

Rébecca Dautremer va estudiar Arts gràfiques a París; ha realitzat cartells, treballat en premsa i en la il·lustració de literatura infantil. La interpretació del personatge d'Alícia s’inspira en la fotografia d’Alice Liddell, la nena que va inspirar a Lewis Carroll, així doncs hi trobarem una Alícia morena i possiblement més melangiosa que en d’altres versions. La resta de protagonistes, des del conill, al sombrerer tampoc no s’assemblen gens als d’altres versions i ens recorden, en alguns moments, a obres de grans pintors europeus, com per exemple El Bosco, que també han recreat universos o situacions entre oníriques i surrealistes.

Recomanat per l’acurada edició: àlbum de gran format, tapes dures, amb la vora de les pàgines tintades de vermell, guardes estampades i òbviament el seu contingut (una obra mestra del nonsense i una il·lustració impactant i que el complementa a la perfecció)

Més informació a:
Biblioabrazo
Web Autora





Share/Bookmark