Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Ja tornem a ser aquí amb noves propostes, adreçades als menuts de la casa:

MOLIST, Pep. Karaganda. Barcelona: Comanegra, 2011. I1 COM


Àlbum il·lustrat que ens explica el pas de les estacions de manera ben poètica. En iniciar la lectura ens trobem amb què la ciutat de Karaganda rep la visita d’en Franc, que tot vestit de blanc porta l’hivern dins d’una bufanda i fa que tothom s’arrauleixi a casa seva mentre espera l’arribada d’Amanda, que portarà amb ella la primavera.
Els textos, breus però farcits de metàfores, expliquen les sensacions que experimentem en les diverses estacions i per remarcar-les adopten diferents grafies, el cos de les lletres es fa més gran o més petit, fa formes com si l’arrossegués el vent, etc. Les il·lustracions, de colors freds quan és hivern, es van transformant també amb l’arribada de la primavera en un esclat de colors càlids i alegres.

Us el recomano per la perfecta harmonia que aconsegueixen els textos i les imatges, així com l’acurada presentació a que ja ens té avesats Comanegra editorial

Més informació:
Web Anna Clariana (il·lustradora)
Pati de llibres




ALIAGA, Roberto. La Granja dels set estables. Madrid: Macmillan Iberia, cop. 2011. I LLIBRE JOC

Àlbum il·lustrat, de gran format, amb tot de solapes que aporten dinamisme i diverses propostes de descoberta.

La història s’inicia amb la descripció d’aquesta granja que té set estables. Una nit el granger sent l’udol del llop i tot preocupat se’n va a mirar tots els estables per veure si hi són tots els animals. El podem acompanyar durant el seu recorregut i anar desplegant les solapes per comprovar si hi són tots els animals, també podem jugar a comptar-los i a descobrir què fan per les nits. La història té un final sorprenent i divertit que no us podem desvetllar, però que ha entusiasmat a tots els nens amb els que hem compartit la lectura.

És una bona recomanació per a infants, que se sentiran atrets pel ritme del text, els colors i la vistositat de les il·lustracions, així com per la proposta lúdica que ens presenta i que ens permet llegir i jugar en família.

Web Cintia Martin (il·lustradora)


Share/Bookmark