Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

S'acosta sant Jordi i per això avui els nostres llibres recomanats tenen aquest tema com a protagonistra principal:

MARAGALL, Joan. Avui és sant Jordi. Barcelona: Baula, 2011. I Folklore


Àlbum il·lustrat, de la col·lecció “Capsa de contes”, que reprodueix les estrofes de dos poemes de Joan Maragall  relacionats amb la diada de sant Jordi. A tots dos es parla de la tradició de la festa i de tots els elements que la integren.

Està il·lustrat per Subi, que fa un molt bon treball de recreació dels diversos aspectes de la festa: hi trobarem un drac ferotge, un cavaller victoriós, un mercat medieval, parades de llibres, infants que escolten la història i un munt de roses vermelles per tot arreu.

Us el recomanem per la seva qualitat i perquè és ideal per a compartir amb els més petits mentre esperem que arribi el 23 d’abril.


GASOL TRULLOLS, Anna. Tres contes de dracs. Barcelona: Baula, 2011. I Folklore

Àlbum il·lustrat que recull tres llegendes, de diferents indrets de casa nostra, que tenen en comú estar protagonitzats per unes bèsties ferotges: els dracs. Tots tres han estat adaptats per Anna Gasol, però cadascun d’ells té un il·lustrador diferent.
El primer conte és Sant Jordi i el drac, il·lustrat per Mariona Cabassa, que situa la llegenda a la població de Montblanc. El segon és El Drac de Banyoles, il·lustrat per Carles Arbat i que explica l’aparició d’una bèstia ferotge, que serà domesticada per sant Mer. Amb el tercer conte viatjarem fins a Tortosa per conèixer la Cuca Fera, il·lustrada per Valentí Gubianas, que va ser amansida per Rufolet i que forma part del bestiari tradicional.

Recomanat per a tots aquells amants del folklore i les llegendes d’arreu de Catalunya. També perquè en un mateix llibre trobarem tres estils d'il·lustrar molt diferents i que us agradaran per la seva vistositat, riquesa de detalls i paleta de colors.

Més informació a: Bloc L'elefant Trompeta



Share/Bookmark