Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Aquesta setmana us recomanem:


BENTLY, Peter. El rei Jan i el Drac. Barcelona: Joventut, 2011. I1 JOV


Àlbum il·lustrat protagonitzat per tres infants d’edats ben diferents però amb un objectiu en comú: passar una bona estona jugant plegats.

La història s’inicia amb la construcció d’un castell inexpugnable per part dels tres infants, que utilitzen els objectes quotidians que tenen a l’abast per construir-lo: una caixa de cartró, un llençol vell, uns pals, bosses, etc. Tot just quan l’acaben de construir es veuen assetjats per tota una colla de monstres, però els valents cavallers aconsegueixen la victòria final després de tot un dia de lluita. Quan estan descansant arriba un gegant que s’emporta un dels valents, al cap d’una estona un altre gegant s’emporta el següent cavaller i queda tot sol al castell el rei Jan, que comença a sentir sorolls estranys i veu com arriben dos gegants a emportar-se’l. Els gegants, en realitat, són els pares que l’han anat a buscar perquè ja s’ha fet hora de tornar a casa, prendre un bany, sopar i anar a dormir.

Us el recomanem per la preciosa il·lustració d’Helen Oxenbury, plena d’expressivitat, tendresa i espontaneïtat; també per la història que és un cant a la imaginació infantil, al valor del joc i a la capacitat dels infants per crear històries amb qualsevol objecte.

Més informació a: SOL


WINTER, Jeanette. Biblioburro: una història real de Colòmbia. Barcelona: Joventut, 2010. I2 JOV


Àlbum il·lustrat que ens explica una història real, la de Luís Soriano, un mestre colombià que un bon dia va decidir compartir amb els infants, dels indrets més llunyans, els seus llibres. Per poder dur a terme aquest projecte va comprar dos rucs i els va carregar amb caixes de llibres; amb ells viatja, encara, pels poblets més allunyats de les muntanyes, on escassegen els llibres i l’arribada del Biblioburro és tota una festa.

Les il·lustracions de Jeanette Winter amb una gama de colors càlids ens retraten els diferents moments del projecte, les tensions, les alegries i les dificultats que comporta; també són un reflex de la variada fauna i flora colombiana.

Recomanat per als amants de la lectura, que volen encomanar aquest gust i no s’aturen davant de cap dificultat.

Més informació: Biblioburro




Share/Bookmark