Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Avui tenim recomanacions per a tots els públics: dos àlbums infantils i una novel·la. Esperem que us agradin!


REYNOLDS, Peter H.: El punt. Barcelona: Cercle de Lectors, cop. 2004. I Art

REYNOLDS, Peter H.: Quasi. Barcelona: Serres, cop. 2004. I Art

Us recomanem aquests àlbums ideals per a treballar el pensament creatiu des de les primeres edats i que ens ensenyen com de vegades una paraula amable o un moment d’interès i d’afecte pot ajudar en el procés educatiu.

Els protagonistes són uns nens que tenen dificultats, vinculades al dibuix, i com una mestra o la germana són capaces de capgirar aquella dificultat per convertir-la en una espurna de creativitat, esperança i felicitat.

Les il·lustracions de traç senzill retraten les emocions i els sentiments amb fidelitat i traspuen la mateixa tendresa que el text.

Més informació


TORDAY, Paul. La pesca del salmón en Yemen. Barcelona: Salamandra, 2007. N(TOR)PES

“Esta casa fue construida originariamente en el año 942 de vuestro calendario, el año 320 del nuestro, y mi familia ha vivido aquí desde el principio, y en Sanaa también. Siempre que viene algún europeo me resulta curioso que no conozca la antigüedad de nuestra civilización. ¿No le parece que en ese tiempo hemos aprendido a vivir de acuerdo con las leyes divinas? Por eso algunos árabes odian a Occidente; se preguntan qué tiene Occidente que ofrecernos, qué derecho tienen a imponernos nada, y sustituir la religión de dios por la religión del dinero, nuestra piedad y nuestra pobreza por unos bienes materiales que no necesitamos; a obligarnos a aceptar dinero cuando no podemos gastarlo, o no podremos devolverlo si lo gastamos; a debilitar los vínculos que mantienen unidas a nuestras familias y tribus; a carcomer nuestra fe, nuestra moralidad”.

Aquesta narració que reprèn la tradició literària de satiritzar al funcionariat i a la burocràcia i els seus afanys ha tornat a l’actualitat dels aparadors gràcies a la versió cinematogràfica que, dirigida per Lasse Hallström i interpretada per Ewan McGregor i Emily Blunt, és en estrena a les pantalles d’arreu.



Hi ha algunes diferències entre la versió literària i la cinematogràfica, per exemple el cap del Gabinet de comunicació del primer ministre és un home en una i una dona en l’altra, i també el final, “happy end” a la pel·lícula però totalment diferent del novel·lat.

Us la recomano perquè no està narrada de manera lineal sinó que tens accés a correus electrònics, memoràndums, converses, interrogatoris, sessions a la Cambra dels comuns, etc, que t’aporten una visió calidoscòpica de tota la trama i de les personalitats principals. També perquè, de manera original, fa referència als desencontres Orient/ Occident i a la manipulació de la realitat, segons els diferents interessos o la perspectiva de qui ho explica.




Share/Bookmark