Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult


L’home dels pijames de seda, de Màrius Carol

Tertúlia del club de lectura
Trobada: 30/04/2012
Valoració mitjana: 3.5 (6 màxim)
Assistents: 12

La tertúlia, que ha comptat amb el suport de l’Antena del Coneixement de la URV ha estat dirigida per Anna Vila Fernàndez (Filòloga, membre del Departament de Filologia Catalana i professora del Grau d’Educació infantil de la URV) .

La conversa s’ha construït al voltant d'aquest Power point que ha centrat els diversos aspectes, de l'obra, que l’Anna Vila volia destacar; a més els membres del Club hi hem anat afegint els nostres comentaris. Ens hem centrat en:

• L’autor i protagonista (Truman Capote)

• L’autor i l’obra. L’escriptor.

• La lectura catalana (visió de l’autor com a personatge i de la Costa Brava)

• L’estratègia Carol:

o Ús de testimonis que encara recorden aquesta estada

o Ús de bibliografia (biografies de Gerald Clarke i George Plimpton, així com de l’epistolari de Truman Capote)

o Obra (Màrius Carol parafraseja fragments de l’obra A sang freda, per exemple quan ens presenta Palamós o ens parla del procés de creació de Capote)

o Topografia sentimental: Palamós i la costa Brava contra Nova York, Verbier, París, Londres... que mostren a Capote com una personalitat inconstant.

o Cites literàries i recerca periodística (mort de Marilyn, crim de Jarabo ...)

Hem acabat la tertúlia comentant si L’home dels pijames de seda també es podia integrar dintre del gènere Non fiction novel, ja que parteix d’un fet concret i documentat, però hi afegeix converses i situacions que són fabulades per l’escriptor.

I finalment una descripció que tothom ha trobat molt encertada per definir la personalitat de Truman Capote: era tan encantador com perillós, tan adulador com escurçó, tan brillant com miserable.


Share/Bookmark

1 comentaris :

Lectora empedreïda ha dit...

La darrera sessió del Club va ser molt amena, perquè l'Anna Vila s'havia preparat a consciència la trobada. El llibre en sí no és gran cosa, literàriament parlant, i la prova és la baixa qualificació que se li va donar. Això no obstant, la idea era més obrir-nos l'interès per Truman Capote, considerat un dels factòtums literaris americans.En aquest sentit segurament que el llibre reeixirà, ja que, si més no per part meva, algun dia llegiré alguna cosa de Capote del qual, no sé per quina raó, no m'ha entusiasmat mai la idea apropar-m'hi.