Cercar

Infantils recomanats


FERRO, Elena. Menjars tradicionals de tot l'any: el calendari festiu-culinari per a totes les edats. Barcelona: Baula, 2012. I Cuina

En Sebastià Panarra és el follet de les festes i coneix molt bé les celebracions que es fan a la nostra terra perquè en la seva llarguíssima vida s’ha passejat per aplecs, restaurants, pastisseries, fondes, masos i cases particulars i ha observat molt atentament tot allò que fem les persones quan fem festa grossa. I així va ser com “em vaig adonar que un element molt important en totes les festes és el menjar. Cada festa té el seu àpat i cada estació de l’any, els seus aliments típics, derivats d’allò que la natura proveeix en cada moment”

El llibre està estructurat seguint el pas de les estacions, de la tardor fins a l’estiu. Fa una breu presentació de les activitats que es realitzen, per exemple la verema a la tardor , la calçotada a l’hivern o les festes a l’estiu, dels productes que són propis de cada estació i les preparacions habituals en la cuina catalana. Al final trobem els aspectes més distintius d’aquesta cuina com el pa amb tomàquet, l’escalivada, el romesco o la picada.

Els diferents textos estan acompanyats per les il·lustracions, a tota pàgina de Subi, que hi aporten molta vistositat i reprodueixen escenes que a tots ens resultaran molt familiars.




Us el recomano perquè és un bon punt de partida per explicar les tradicions des d’un punt de vista gastronòmic i festiu –a tots ens agrada reunir-nos davant d’una taula ben parada- i per transmetre bons hàbits nutricionals -la importància de respectar la temporalitat dels aliments, el cicle de la natura-. 




Share/Bookmark