Cercar

I en van vuit!


SILVA, Lorenzo. Los cuerpos extraños. Barcelona: Destino, 2014. N(SIL)CUE

Pepito, el grillo by Nacho Cano y Germán Coppini on Grooveshark

Lorenzo Silva acaba de publicar el vuitè cas de la parella, de la Guàrdia civil,  Bevilacqua i Chamorro. L’acció comença quan en plena celebració familiar el brigada Bevilacqua rep una trucada en la que li encarreguen la investigació d’un nou cas: l’assassinat de l’alcaldessa d’una localitat valenciana. 

Aquest cas es planteja enrevessat perquè a la pròpia investigació criminal hi hem d’afegir les suspicàcies entre els guàrdies locals que han iniciat la investigació i que ara han de cedir-la als arribats de Madrid, la prioritat d’informar de l’estat del cas als superior jeràrquics, les pressions polítiques, etc.

La investigació ha d’abordar diversos aspectes com de la vida personal i política de l’assassinada, la lluita contra els interessos i les maneres de fer, diguem-ne caciquils, d’alguns dels seus col·laboradors o adversaris polítics i les trames de corrupció i blanqueig de diners que ja coneixem, tot i que no sigui la que ens ocupa, gràcies als telenotícies. 

Tot plegat posa de relleu la integritat, o la seva manca, d’alguns dels personatges principals i la converteix en una lectura de plena actualitat, que també és amena i àgil. 

Us la recomano, especialment si sou fans de la parella protagonista!
(Rosa Ma Fusté) 


Share/Bookmark