Cercar

Infantils recomanats



GRUSS, Karin. La Zapatilla roja. [Santa Marta de Tormes]: Lóguez, 2014. RECEPTES PARES I2 LOG


Àlbum il·lustrat premiat per la Fundació Buchkunst que és una crònica sobre la guerra. No es cita el nom del conflicte, ni on passa, tan sols sabem que el nom de l’infant protagonista és Kenan i que l’autora del text, Karin Gruss el va escriure sota la impressió rebuda pels enfrontaments a la franja de Gaza . Les magnífiques il·lustracions, de tipus còmic i majoritàriament en blanc i negre amb l'única excepció de la sabatilla que dóna nom al títol,  són obra de Tobias Krejtschi.

La història comença quan un periodista rep una trucada al mòbil que l’informa que han disparat contra un autobús escolar. Marxa cap a l’hospital per fer un reportatge:

“Señaló hacia un chico con jeans y camiseta, que se encontraba delante de mí sobre una camilla. En el pie izquierdo, llevaba puesta una zapatilla de baloncesto rojo. Exactamente unas zapatillas como esas le había regalado yo a mi sobrino por su octavo cumpleaños. Encendí la cámara”.

A partir d’aquest moment canvia la mirada del fotògraf perquè ja no és capaç de fotografiar amb una mirada distant, s’hi sent implicat emocionalment: ja no hi veu al Kenan sinó a tots els nens innocents castigats per una guerra inhumana i especialment al seu nebot.

Us el recomano per la força i l’impacte del seu missatge: la injustícia i l’horror de la guerra i la pèrdua de vides innocents, especialment les dels nens. Crec que pot ser molt valuós tan per a pares com educadors.




Share/Bookmark