Cercar

Infantils recomanats


ROBERT, Judit. Un cabdell de fil màgic = A magic ball of yarn. Benicarló: Onada, 2013. I1 IMA

Avui us vull recomanar un àlbum que es va presentar a la Biblioteca com a cloenda de Juguem i llegim, l’activitat de promoció de la lectura d’aquest estiu. 

Tal i com us comentàvem en la ressenya de l’acte es tracta d’un àlbum de gran bellesa plàstica: les il·lustracions d’ Evelyn Roca Schöpe tenen una gran personalitat, color, força i molts de detalls petits que cal estar atents a descobrir. El text que il·lustra és obra de Judit Robert, que ja ens té acostumats a històries originals i plenes de tendresa, però que aquí he trobat especialment brillant. Acaba d’arrodonir la proposta un apèndix amb la traducció a l’anglès, obra de James Dill, una proposta de manualitats i una guia de lectura per a pares i educadors.

Quin regal més estrany! Vaig pensar tot mirant el cabdell... No sé què en faré amb tot aquest fil! Així que, sense més ni més, el vaig deixar oblidat al prestatge del magatzem, al costat de les pintures, les eines i els pinzells. Tanmateix amb el pas de les estacions, aquell cabdell de fil és va convertint en un element insubstituïble que va ajudant la nostra protagonista: a lligar un gerani trencat, a tancar una maleta massa plena, a fer braçalets, a teixir una bufanda, a enfilar-hi somnis i desitjos... miro el cabdell com es fa petit, i penso contenta que de tots els regals que m’han fet, aquest és el que més m’ha servit! perquè amb ell ha anat trenant moments i fets importants de la seva vida.


Us recomano que l’incorporeu a la vostra biblioteca, perquè és un llibre que no us deixarà indiferents i que redescobrireu en cada nova lectura. 


Share/Bookmark