Cercar

Infantils recomanats


Les nostres recomanacions d’avui giren al voltant dels jocs; serà fonamental que exercitem les nostres dots d’observació i concentració i que esmolem el nostre enginy.



NAVARRO, Àngels. 15 són quinze. Barcelona: Barcanova, 2013. BEBETECA I1 BAR

El títol d’aquest imaginativa proposta fa referència als objectes, personatges o animals que trobarem repartits en deu escenaris diferents, presentats amb la tècnica del collage. En cadascun d’ells trobarem objectes de tota mena –robots, insectes, peixos, pastissos, etc.- que s’amaguen i camuflen. Al final trobem encara més propostes de recerca vinculades a tots els escenaris i un parell de fulls amb les solucions per si hi ha algun detall que se’ns ha escapat i no sabem com trobar.

És una bona proposta per a totes les edats ja que estimula capacitats com l’observació i la concentració que són útils i necessàries en tots els moment de la nostra vida. També pot ser un bon element de diversió per a tota la família: podem jugar a veure qui troba el primer, quants n’encerta cadascun, etc. En fi tot un món de possibilitats que se’ns ofereix només obrint les seves pàgines. 

Tastet
 




HARPER, Piers. Jaque mate en la ciudad del ajedrez. Barcelona: Acanto, cop. 2001. I 79 HAR

La ciutat dels Escacs ha estat envaïda, els Reis Negres han estat empresonats i tancats al castell i tota la ciutat està en mans de l’Exèrcit Blanc. Ara pots ajudar a les diferents peces de l’Exèrcit negre a tornar a entrar a la ciutat i alliberar als seus Reis i ho has de fer en diferents escenaris o taulers: els peons han de creuar un desert, els cavall han de sortir de la maresma, els alfils han de creuar un riu, les torres han d’escalar la muralla, i quan ja han arribat a la ciutat cal que entrin al castell. T’animaràs a fer una partida?

Si ets un amant dels escacs i vols que els petits s’hi engresquin també, aquesta és una excel·lent proposta que permetrà aprendre els moviments bàsics de cada peça de manera divertida i entenedora.


Share/Bookmark