Cercar

Infantils recomanats





FALCONER, Ian. L’Olivia i les princeses. València: Andana, DL 2013. I1 AND

L’Olívia és una porqueta eixerida i amb molta personalitat que en aquesta nova aventura té problemes: està deprimida!

Els seus pares es preocupen i li pregunten què li passa. Ella les explica que té una crisi d’identitat, que no sap què vol ser en fer-se gran; la mare queda astorada i el pare li respon que sempre serà la seva princeseta. L’Olívia no acaba de veure-ho clar perquè totes les noies volen ser princeses i vestir-se de color rosa, portar llaços i corones brillants. Ella vol ser diferent, troba que això de ser princesa està sobrevalorat. Què la farà especial si tothom vol ser el mateix?

La mare l’acompanya, l’ajuda a banyar-se i mentrestant van parlant. Quan arriba l’hora de posar-se al llit la mare pensa que la lectura d’un conte igual la tranquil·litza o la consola, però tampoc no es posen d’acord i finalment la mare la deixa amb els seus pensaments sobre el futur i després de pensar si voldrà ser periodista, infermera de sobte ho té clar, ja està segura del que vol ser de gran. I tu, ho vols descobrir?


Us el recomano per la frescor de la història, per posar-nos un somriure als llavis quan el llegim ja que quants de pares no ens hem trobat amb situacions com les que dibuixa Ian Falconer. També per les il·lustracions, de traç aparentment senzill, on predominen negres, grisos, el vermell Olívia i evidentment el rosa de les princeses; en Falconer diu que l’economia de color fa que ens fixem més en les expressions dels protagonistes i en les situacions narrades i crec que té tota la raó.

Per acabar només donar les gràcies a Andana per aquesta nova proposta: és un àlbum rodó! (paraula de bibliotecària



Share/Bookmark