Cercar

Viquimarató




El dissabte 29 de desembre 10 a 13 h. es va dur a terme la Viquimarató per incorporar, millorar i ampliar articles sobre Cambrils.

Els 9 viquipedistes que hi van participar van millorar l’article de l’Aiguat del 10 d’octubre, estructurant-lo en apartats i iniciant una taula amb dades pluviomètriques per municipis. També es va millorar l’article dedicat a la Rierada de Cambrils del 1994, incorporant les fotos cedides per Revista Cambrils.

A més es va estar treballant en la Llista de monuments de Cambrils incorporant fotos a Wikimedia commons per tal que després es puguin afegir a l’article relacionat i també millorant o incorporant articles sobre monuments, per exemple el dedicat a la Torre del barri de la Marina (Torre del port), castell de Vilafortuny, Mas de sant Rafael (Mas dels Tegells), Torre de l’Esquirol. També incorporant fotos sobre les platges de Cambrils perquè properament treballarem sobre el patrimoni natural.

Finalment es va incorporar a l’article dedicat a Jordi Mariné i Tarés el darrer guardó rebut, i es va començar a treballar en la incorporació de frases fetes típiques de l’argot mariner cambrilenc, recollides per Josep Lluís Savall, a l’espai Viquidites.

Després d’un matí de treball vam finalitzar amb un Viquivermut on a més de refrescos vam poder tastar vins gràcies a la col·laboració de la DO Tarragona.

Aquesta activitat s'engloba dins les accions que duu a terme la Biblioteca per tal de potenciar l'entrada de dades i ús de la Viquipèdia. Prèviament, el 30 d'octubre s'havia fet un taller d'iniciació a la Viquipèdia, a càrrec de Lluís Madurell i Quintí Canals i, dins l'oferta formativa adreçada a escoles i instituts, s'ofereix una sessió sobre Viquipèdia per a alumnes de batxillerat.


Share/Bookmark