Cercar

Infantils recomanats


POWELL, Sarah. Un dia a l’escola. Barcelona: La Galera, cop. 2014. BEBETECA I1 POW

Benvingut a l’Escola Primària Rap. Passaràs el dia aquí i coneixeràs els Schoolies, que aconseguiran que et diverteixis i facis molts amics.

Així comença aquest àlbum que ens convida a passar un dia a l’escola. Hi acompanyarem al mussol Esteve des que es lleva al matí, es vesteix, esmorza, va cap a l’escola i en acabar el dia torna a casa. 

Les diferents situacions estan explicades en dobles pàgines que ens proposen diversos jocs d’aprenentatge com per exemple aparellar lletres, dir les hores, o comptar diversos elements. Les tapes dures i el paper gruixut de les pàgines el fan adient per a primeres edats, que se sentiran atretes també per la vistositat de les il·lustracions.


WILLIS, Jeanne. Odio la escuela. Barcelona: Océano, 2014. I1 TRA

Esta es la historia de una niña llamada Honorata Valentón, que no quería ir a la escuela, pues la odiava con pasión.

I tot seguit passa a enumerar els motius que la fan odiar l’escola i és que tal i com la descriu sembla un infern: la mestra tira als alumnes per la finestra sempre que pot, el director té una guillotina instal·lada al despatx i el professor de gimnàstica té debilitat per penjar als alumnes. Així doncs no és gens estrany que l’Honorata  no vulgui tornar a l’escola, no us sembla?

Us el recomano per la musicalitat de les seves rimes, les il·lustracions de Tony Ross i el seu humor particular. Crec que si el llegiu en família passareu un moment divertit per totes les barbaritats i disbarats que explica sobre l’escola i que faran riure als petits i reflexionar als adults sobre la por a l’autoritat o al càstig, les relacions amb els mestres i companys, etc.


Share/Bookmark