Cercar

Els lectors recomanen



La Maribel Moreno s'estrena, al nostre bloc, amb aquesta excel·lent recomanació:

I si en comptes de recomanar-vos un llibre, us convido primer a un glopet curt, a un xarrup de tequila per exemple?, o al cinema, a veure una pel·li d’acció vertiginosa a tot color però ben negra? Sé que sembla una proposta de divendres nit però només recullo les impressions amb què es queda el lector després de llegir «El diablo en cada esquina»: és una novel·la que, més que llegir-la, te la beus o te la mires.

Si em permeteu continuar amb la invitació, us he d’advertir que no estaríem sols sinó en companyia d’una bona colla de personatges de ficció ben reals presidits pel diable en persona, sí, sí, el mateix diable que, majestuós i amb una vista panoràmica de la ciutat de Barcelona, presideix la portada del llibre d’en Jordi Ledesma. Uns personatges sempre al límit desbordats pel ritme dels esdeveniments que viuen immersos en un relat sense treva – i molt ben travat –, empesos per l’acció i devorats per la seva pròpia ambició, crueltat i malícia. Uns personatges, d’altra banda, seductors, odiosament atractius, amb unes veus (ai, les veus del Ledesma!) i uns diàlegs encertadíssims.

Acabaríem la nit de divendres fent-nos una d’aquelles preguntes transcendentals: «Què va ser primer, l’ou o la gallina?» o dit d’una altra manera: «Què va ser primer, la corrupció, la delinqüència, els crims organitzats, els abusos, la marginació social que llegim cada dia a la premsa … o les novel·les d’en Jordi Ledesma?»


Share/Bookmark