Cercar

Infantils recomanats



ROBB, Amalia. La Meva col·lecció = My collection. Barcelona: Cruïlla, 2014. 
ANGLÈS INF

L’aprenentatge d’altres llengües, com per exemple, l’anglès també pot ser divertit i per això avui us recomano aquesta proposta. Es tracta d’un àlbum bilingüe, català i anglès, que ens explica les dificultats de la nena protagonista amb una col·lecció que té guardada en una capsa. A l’escola els seus companys la volen descobrir però ella no els deixa ni fer-hi una ullada, en canvi la seva família, que sí que la pot veure, la va fent fora de tot arreu –de la cuina, del sofà, del bany, etc- i és que al final descobrireu que:

Us el recomano perquè és una proposta lúdica i educativa que usa el poder de les rimes per centrar l’atenció i afavorir l’aprenentatge, té unes il·lustracions molt divertides i a més no em direu que la col·lecció de la nostra protagonista no té aquell aire subversiu que agrada als nens i ens posa els pèls de punta a pares i mares?

A més al Web de les autores hi trobareu diverses propostes educatives i també podreu escoltar l’àudio.



JAÉN, María. Un Barret de palla: la lluita de Pere Casaldàliga. Barcelona: Claret, 2014. I 92CasaldàligaJa de ben petit, a Catalunya, mentre estudiava al seminari claretià, el Pere Casaldàliga va decidir que seria missioner. I quan ja feia uns quants anys que s’havia convertit en sacerdot, per fi li va arribar l’oportunitat de fer realitat aquell somni...

Pocs dies després, el Pere va agafar una màquina d’escriure, uns quants llibres i una mica de roba, es va acomiadar de la seva família i va marxar. Començava la seva aventura. No sabia que la seva vida estava a punt de canviar per sempre.

Aquest àlbum il·lustrat ens apropa a una de les personalitats rellevants del món contemporani: Pere Casaldàliga i ens explica la seva vocació sacerdotal i com a la seva arribada al Brasil descobreix la misèria i les penalitats dels homes i dones que l’envolten. S’adona que per acabar amb els abusos i l’esclavatge cal plantar cara als poderosos i això pot posar en perill la seva vida, però les seves conviccions i ganes d’ajudar són molt més fortes.

L’autora, Maria Jaén,  explica que s’ha inspirat per escriure’l en la minisèrie Descalç sobre la terra vermella, on va treballar com a guionista. Les il·lustracions d’Àgata Gil, de traç simple però plenes de detalls i color, acompanyen eficaçment el text. 


Share/Bookmark