La tertúlia ha comptat amb l’assistència del Regidor de cultura, Lluís Abella, que ha presentat l’autora i li ha regalat un exemplar del llibre Cambrils, a escaire i cartabó.
A continuació ha parlat l’autora per explicar-nos l’entrellat de la seva obra, ens ha donat detalls de com es documenta, com construeix la història i els personatges, els dóna nom –una feina gratificant i amb picades d’ullet al lector pel poder evocador dels noms-. Ens ha explicat que primer escriu a raig tot el que li surt i després en fa una segona versió que va polint fins que li sembla que ja està enllestida. En aquesta posada a punt és quan comprova que tots els personatges i la història tinguin coherència i expliquin el que ella vol; de vegades algun creix i en canvi d’altres minven.
Després han començat a intervenir els lectors per compartir les impressions d e la lectura amb l’autora. Aquí s’ha posat de manifest el carisma d’alguns personatges, la importància dels canvis polítics i socials experimentats des de l’inici de la novel·la, el 1920, fins al final, el 1995, i com es manifesten a través de les relacions entre homes i dones, pares i fills i molt especialment en el paper de la dona. També s’ha incidit en les cançons que acompanyen a les protagonistes al llarg de la novel·la, ja sigui perquè elles mateixes les canten o perquè les escolten a la Ràdio o al radiocasset.
Finalment li hem preguntat per la seva nova obra i ha explicat que està en la primera fase, la de creació, que la seva intenció no és fer una segona part d’El batec del temps sinó fer una història totalment diferent i que ens atrapi tan bon punt la comencem a llegir.
Si encara no coneixeu Cari Ariño i El batec del temps us animem a descobrir-la. Estem segurs que us agradarà molt, a nosaltres ens ha encantat!
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada