Cercar

Recomanats per a totes les edats



DOYLE, Arthur Conan. La Liga de los pelirrojos. Madrid: Anaya, 2013.  J 820 N DOY 

La col·lecció Relatos ilustrados, d’editorial Anaya, ens ofereix un regal en forma de noves edicions d’obres clàssiques, en format acurat i amb il·lustracions a color realitzades per diversos il·lustradors de primera línia.

En aquest, que avui us recomano, ens trobem amb el relat d’un dels casos de Sherlock Holmes. Què us en podria dir? Doncs que és una delícia gaudir de la lectura d’aquesta aventura d’un dels detectius més famosos de la literatura, especialment si va acompanyada de les fantàstiques il·lustracions d’Iban Barrenetxea. 



Som a l’abril i ben aviat serà sant Jordi, el dia que ens regalem llibres. Trobo que seria una molt bona idea deixar per un moment l’aparador de les novetats i regalar-nos un clàssic. I és que els clàssics no caduquen!

Tastet



BARRENETXEA, Iban. El Único y verdadero rey del bosque. Barcelona: A buen paso, 2013.  I2 ABU

Si un viajero se aventurase a cruzar los helados mares del norte, si los vientos y las mareas le fueran propicios, si sorteara las tempestades y los monstruos marinos se apiadasen de él, desembarcaría en un lugar donde los inviernos son largos y oscuros y en verano el sol jamás se va a dormir. Si el viajero, tras besar la tierra -como debe hacer cualquier viajero que se precie de serlo-, caminase tantas leguas como horas tiene el día, llegaría hasta un bosque de abedules. Alli, a la sombra de los blancos abedules tal vez, y sólo tal vez, el viajero llegaría hasta una casita de madera: la casita de madera de Jaska, Kaspar y Masia.

Així comença aquest divertidíssim conte d’Iban Barrenetxea, amb unes precioses il·lustracions plenes de detalls i que combinen amb la perfecció amb una història rodona que té molt en comú amb les històries de tradició oral. Hi trobem una caseta perduda enmig del bosc on viuen tres germans: Jaska, alt com un sant-pau però tanoca, Kaspar, presumit i poruc i Masia, una dona pràctica i decidida, que com que fa molt de fred ha enviat als seus germans al bosc a caçar una guineu per fer-se una bufanda amb la pell. Acaben de completar els personatges la guàrdia reial que acompanya al rei Primus Primero, tres corbs i la guineu blanca –que són els animals més astuts del bosc-.
 
No us perdeu cap detall d’aquesta història, ideal per a ser llegida en veu alta i compartint tots els petits detalls d’unes il·lustracions, que us encantaran, plenes d’originalitat i sensibilitat.

Tastet


Share/Bookmark