Cercar

Et recomanem


D'entre totes les novetats que trobareu aquest novembre n'hem seleccionat algunes que us anirem presentant cada dimecres. En totes, tant en ficció com en assaig, les dones són protagonistes.  Esperem que la proposta us agradi.


Els homes m’expliquen coses és una reflexió sobre com s’ha construït al llarg de la història la diferència entre homes i dones, i sobre com les dones encara avui ho tenen més difícil per ser escoltades, per caminar de nit sense por, per denunciar els assetjaments, per reivindicar els seus drets, per eradicar la cultura de la violació i dels privilegis sexuals. I alhora són textos plens d’intel·ligència i esperança que conviden a tots, homes i dones, a pensar en la vigència del feminisme.

“Un home actua amb la convicció que no tens dret a parlar i que no acabes d’entendre el que està passant. Això pot voler dir només que t’interromp en un sopar o en un debat. També podria voler dir que et digui que callis, o que t’amenaci si obres la boca, o que et pegui per parlar, o que et mati per fer-te callar per sempre. Podria ser el teu marit, el teu pare, el teu cap o el teu editor, o el desconegut en alguna reunió o al tren, o l’individu que no has vist mai i que està enfadat amb algú altre però creu que les “dones” és una categoria prou petita perquè tu agafis el lloc d’”ella”. És aquí per dir-te que tu no tens drets.” Pàg. 146


Share/Bookmark