Cercar

Infantils recomanats

Avui us vull recomanar dos dels darrers títols de l’Anna Llenas, il·lustradora i dissenyadora gràfica. Molts la vam descobrir gràcies a El monstre de colors que ens va ajudar a parlar d’emocions amb els petits, i ha continuat oferint-nos petites joies que són una delícia per a totes les edats.


SÁNCHEZ IBARZÁBAL, Paloma. Si jo fos un gat. Barcelona: Estrella Polar, 2016. RECEPTES PARES I1 EST

Què passaria si fossis un gat? Si jo fos un gat... No m’agradaria sortir a trepitjar els bassals els dies de pluja. Preferiria quedar-me roncant prop de la llar de foc... I tot seguit l’infant protagonista va explicant tot allò que li agradaria o no li agradaria fer en cas de ser un gat. Aquest argument, aparentment simple, dona peu a parlar de com ens sentim, quines coses ens agraden o desagraden i a què aprenguem a gestionar les nostres emocions. Crec que és genial per parlar d’allò que ens fa diferents a uns i altres, de saber acceptar-ho i de veure’n la part positiva ja que si tots fóssim iguals... quin avorriment!


M’ha agradat molt la seva estructura ja que no resulta alliçonador en cap sentit , simplement va desgranant les diferents situacions i les acompanya d’unes il·lustracions coloristes que fan encara més fàcil seguir tot el que explica el text. 

Crec que ens pot fer passar estones divertides i a la vegada ens pot servir per conversar amb els petits sobre els seus gustos i preferències, sobre els seus sentiments i com compartir-los i també per explicar que un amic no té perquè ser igual a tu, pot ser ben diferent i precisament això és el que us fa més feliços perquè la diferència us enriqueix. 

No us han vingut ganes de llegir-lo? Correu, correu, el trobareu a la biblioteca!   


LLENAS, Anna. Talpet terratrèmol. Barcelona: Beascoa, 2017. RECEPTES PARES I1 BEA

Sota el bosc tot roman la mar de tranquil...fins que es lleva en Talpet Terratrèmol! Ja s’ha acabat la calma! I és que en Talpet Terratrèmol no pot para mai quiet...
Així comença la història d’aquest talpet inquiet, que no pot parar de bellugar, que “volta amunt i avall tocant-ho tot i no sap on deixa res... salta d’una activitat a una altra sense parar... sembla que porti el turbo posat”. Els companys s’atabalen i el troben pesat, no paren de penjar-li etiquetes i ell se sent desconcertat i la seva mestra i els seus pares amoïnats i cansats. Sort en tindran d’un anunci al diari on La Maga del bosc anuncia teràpies creatives per a nens difícils. Serà aquesta la solució per al talpet? I els seus pares trobaran la tranquil·litat que necessiten?

Com totes les històries de l’Anna Llenas aquesta també ens educa emocionalment, ens explica sense grans tecnicismes i de manera clara i entenedora per a totes les edats què és la hiperactivitat i com podem ajudar a canalitzar-la. Els textos breus, les il·lustracions  expressives i coloristes el fan atractiu visualment i fàcil de ser llegit en veu alta.


En resum una altra aventura que estic segura que us arribarà al cor i ara que s’acosten dates de celebració i regals recordeu que un llibre sempre és una bona aposta i un regal magnífic!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark