Cercar

Infantils recomanats



SNITSELAAR, Nicole. 101 ovelles a l'atur. Barcelona: Comanegra, 2012. I1 COM
LLETRA PAL

La Llanetes i les seves amigues ovelles van totes les nits a casa de l’Èlio, un infant que compta ovelles abans d’agafar el son, però no es limita a comptar-les de manera repetitiva i monòtona sinó que les fa viure nombroses aventures (salten fins a la lluna, aterren sobre els arbres, es capbussen al mar, etc.) I és clar totes frissen perquè arribi la nit i l’hora que l’Èlio se’n va a dormir. Una nit, però, les nostres ovelles es troben amb un problema i és que no poden entrar, s’apilotonen totes a la porta pensant que potser s’ha distret i se li ha fet tard, però la porta no s’obre. Què li haurà passat a l’Èlio? Aconseguiran la Llanetes i les ovelles aventureres esbrinar-ho i retrobar-se? 

M’ha agradat molt aquest conte senzill i creatiu, que fa un homenatge a la imaginació dels infants -ells són capaços no només de comptar les ovelles per adormir-se sinó que abans els fan viure aventures extraordinàries- I em sap greu no poder-vos explicar el perquè no poden entrar les ovelles ja que no voldria fer un spoiler, però el motiu estic segura que us arribarà al cor.

Us recomano també que us fixeu bé en les ovelles que ha dibuixat la Coralie Saudo. Totes s’assemblen però cadascuna té una expressió i un pelatge una mica diferent. La Llanetes per exemple té cors a la llana i podem jugar a buscar-la i trobar-la en cada pàgina. 

En resum un llibret que pot ser un molt bon regal per a un infant ja que a part de divertir-se amb la història també podrà exercir les seves dots d’observació diferenciant les ovelletes i trobant a la Llanetes, i evidentment comptant de l’1 al 101. Què, us animeu a venir a buscar-lo a la biblioteca?


VILA, Montse. Cabretes al país de les meravelles. La Bisbal d'Empordà: Sidillà, 2014. I1 TRE LLETRA LLIGADA

Aquest àlbum il·lustrat explica com la cabra catalana es va donar per extingida l’any 2005 ja que la competència amb altres espècies n’havia anat reduint els exemplars. Tanmateix a l’abril del 2011 se’n va trobar un ramat a prop del Montsec que pertanyien a l’Antoni Pellisser i que ell no havia volgut barrejar mai amb exemplars d’altres races. El 2012 l’associació Slow food va aconseguir-ne la reproducció i per tant la supervivència.

El conte parteix d’aquest fet real i ens presenta al ramat i a l’Antoni, explicant-nos que eren gairebé una família i que vivien feliços en aquell racó de muntanya. Tanmateix un dia algunes cabretes van sentir que s’avorrien, tenien altres somnis i aspiracions que continuar vivint en aquella casa senzilla i van decidir marxar a la ciutat. Pensaven que la ciutat era resplendent allí aconseguirien fama i fortuna. Què penseu que va passar? 

Us recomano aquest àlbum perquè a banda d’informar-nos sobre un fet real, que jo mateixa desconeixia, també ens permet dialogar amb els infants sobre aspectes de la nostra societat: és bona la fama fàcil, ens fa ser més feliços, què és millor viure al camp o a la ciutat? I tot això acompanyat de les il·lustracions de Montse Mayol que omplen les pàgines de color i expressivitat.


Share/Bookmark