Cercar

Infantils recomanats


MYERS, Bernice. Aquest ós, no! Sant Joan Despí: Corimbo, 2016. I1 COR

“El petit Kim va decidir anar a fer una visita a la seva tieta Berta. Va baixar de l’autobús a l’última parada, però encara havia de caminar una mica per arribar-hi. Per no refredar-se en Kim es va cordar fins dalt de tot l’abric llarg i pelut. I es va abaixar tant la gorra peluda que gairebé no se li veia la cara. Semblava ben bé u ós. I ves quina gràcia, és exactament el que va pensar un ós que passava per allà...” el va prendre pel seu cosí Julius i sense encomanar-se a ningú el va agafar de la mà i el va arrossegar cap a la cova on vivia. Allà va cridar a la seva família i tots van començar a fer petons i abraçades al Kim pensant que era el cosí Julius i tot i que en Kim no parava de dir-los que era un nen. A partir d’aquí s’inicien tot un seguit de fets a quin més divertit que no us explico per no fer-vos un espòiler i que us faran riure molt. 

Aquest àlbum es va publicar per primera vegada el 1967 però continua mantenint tota la seva vigència i potencia visual. Aquesta nova edició de Corimbo porta al final unes Preguntes per comentar el conte que podeu fer servir en una lectura compartida.

M’ha agradat molt la il·lustració de traç simple quan es fa la silueta dels personatges i tota una sèrie de traços de color marró per a fer-ne el cos pelut de l’ós i de l’abric del nen. Les he trobat molt expressives i penso que els nens s’hi poden sentir molt identificats.

Us recomano que el prengueu cap a casa i que el llegiu en família ja que us aportarà estones de diversió i de conversa. A més quan l’he acabat de llegir he pensat en una altra història protagonitzada per un ós, només que és totalment a la inversa, en aquella és l’ós qui es confós per un obrer i es passa tot l’àlbum reivindicant que és un ós. Es tracta de  Però jo sóc un ós, editat per Viena. 

Ah, espero que també us agradin molt els àlbums protagonitzats pels óssos!


Share/Bookmark