Cercar

Infantils recomanats




ROSENTHAL, Marc. Gran bot, petit bot. Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2017. BEBETECA I1 ZOR

Al més petits els agraden els llibres sobre oposats o contraris i encara més si són interactius. Aquest que avui us recomano té aquestes dues característiques i a més està protagonitzat per uns robots d’aire vintage i de colors vius que no paren de fer-nos somriure en cada pàgina.

Les il·lustracions desplegables ens mostren un robot  en una situació  que canvia quan despleguem el full convertint-se en tot el contrari, així doncs veiem un robot feliç amb un cucurutxo de gelat de tres boles que es posa trist quan n’hi cauen al terra.

M’ha agradat molt el format, he trobat que la seva mida és ideal per ser manipulat pels petits i també que convida des de la portada a obrir el llibre i a passar-ne les pàgines per anar fent descobertes divertides. 


LIUKAS, Linda. Hola Ruby: l'aventura de programar. Barcelona: Estrella Polar, 2017. 
I 68 LIU

L’autora d’aquest llibre de coneixements està convençuda que d’aquí uns anys saber programar formarà part de l’aprenentatge d’idiomes com l’anglès o el francès ja que es convertirà en un llenguatge universal, tal i com pretenien els nostres besavis quan van inventar l’esperanto.

Lucy, la protagonista, és una nena d’imaginació desbordant a qui agrada resoldre problemes i superar dificultats: “Al món de la Ruby, ella és la creadora i arquitecta principal. Un dia és doctora i l’endemà, caçadora de cuques. El seu superpoder? La Ruby sap construir coses amb la imaginació. Qualsevol cosa és possible si se la proposa.”


La lògica és la seva principal aliada i tot just la lògica és bàsica per a programar. Així doncs us convido a obrir les pàgines del llibre i compartir les aventures de la Ruby. Segur que ens ajuda moltíssim a aprendre conceptes bàsics de la programació com: detectar seqüències, dissenyar plans pas a pas, identificar tasques repetitives o dividir els grans problemes en problemes petit i per tant més fàcils de solucionar. 

Què, us animeu a acompanyar la Lucy?


Share/Bookmark