Cercar

Infantils recomanats


MULLER, Gerda. El Meu hort. Barcelona: Animallibres, 2017. I Natura

“La Sofia viu en una gran ciutat. Les verdures que coneix són les que veu al supermercat del barri...” Aquest és l’inici d’una proposta lúdica i educativa per acostar els infants al món de l’horticultura i ensenyar-los com es conreen les verdures amb les que ens alimentem. Malauradament hi ha molts infants, que viuen en entorns més urbans, que les verdures tan sols les veuen en les safates del supermercat i no han vist ni han tingut possibilitat de conèixer el seu medi natural ni tampoc com es conreen. Aquest llibre és una molt bona oportunitat de donar-los a conèixer l’hort de la mà d’una nena, la Sofia, a qui l’avi ensenya com plantar i tenir cura d’un hort. A través de les seves experiències coneixerem l’evolució de les plantes des que són llavors, els beneficis i plagues causats pels insectes i l’estacionalitat dels productes.


M’ha agradat molt aquesta proposta que pot tenir diferents nivells de lectura i per tant pot acompanyar l’itinerari lector tal i com escriu la Glòria Gorchs a Faristol i que va acompanyada d’unes fantàstiques i realistes il·lustracions que ens presenten el treball al camp, les eines que s’utilitzen i també un glossari / índex per si volem anar directament a buscar una informació concreta. M’ha semblat interessant que a les guardes hi hagi les vuit famílies de verdures emmarcades en cercles i que faciliten molt l’explicació.

En resum un llibre ideal per tenir a la biblioteca ja sigui la de l’escola, la del municipi o la personal. Segur que us acompanya tota la vida!


LAWSON, Jonarno. Un camí de flors. Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2017. I1 ZOR

Àlbum sense text que ens narra la tornada a casa d’una nena amb el seu pare. Una nena que porta un anorac vermell, com si es tractés d’una mena de Caputxeta moderna, i a qui el pare absort en les seves preocupacions diàries o les converses amb el mòbil presta poca atenció. Llavors la nena es distreu collint les flors que va trobant pel camí, que emergeixen als llocs més insospitats, entremig de les rajoles, del ciment i amb les que anirà obsequiant aquells qui es troba pel camí fins arribar a casa on n’oferirà a la mare i els germans. Al final n’hi quedarà una que es posarà a l’orella tal i com el pare ha portat el mòbil durant la major part de la passejada.

L’editorial explica que la història està inspirada en una passejada de l’autor amb la seva filla: :«Shopie regalant flors, trobant color i vida en un món gris; ella no semblava ser conscient del que estava fent, i això també era important. Vaig adonar-me que seria un llibre preciós, sense necessitat de paraules». I la veritat és que ho ha aconseguit. Ens ha regalat un llibre ple de sensibilitat al que hi podem posar el text que creguem oportú en cadascuna de les lectures que en fem, que ens emociona perquè va directament al cor, sense caure en el sentimentalisme, i omple el nostres ulls amb la bellesa de les seves il·lustracions. No us el perdeu, paraula de bibliotecària!


WILLIAMS, Kristjana S. El jardí de les meravelles. [S.l.] : Flamboyant, 2016. I 59 WIL 

Aquest àlbum de gran format ens proposa conèixer cinc dels hàbitats més espectaculars del nostre planeta: la selva amazònica, el desert de Chihuahua, la Selva negra, les muntanyes de l’Himàlaia i la gran barrera de Corall. A través de les seves pàgines hi descobrim la fauna que habita en cadascuna i les seves particularitats.
Està recomanat per a infants d’entre 9 i 12 anys però crec que tots podem gaudir de les seves fantàstiques i acolorides  il·lustracions, en un format que permet que t’hi capbussis i que tinguis la sensació de trobar-te immers en cadascun dels hàbitat proposats. 

Què us sembla, anem a veure món?


Share/Bookmark