Cercar

Infantils recomanats



DAYNES, Katie ¿Qué son los gérmenes? : un libro con solapas. Londres: Usborne, 2017. I Cos humà

L’editorial Usborne té la col·lecció “Pequeñas, grandes preguntas” pensada per a respondre a la curiositat d’infants de preescolar, de forma interactiva. Les seves pàgines de cartró dur i amb solapes que poden ser manipulades per les seves manetes, fan que siguin una interessant eina formativa.

Aquest, que avui us recomano, està dedicat als gèrmens. Ens explica què són, on viuen, com arriben al nostre cos, com ens en defensem i com els combatem gràcies a la medicina. Cada doble pàgina està dedicat a un tema i en aixecar les solapes anem trobant les respostes.


Us el recomano especialment pe a infants curiosos, que dintre de la mateixa col·lecció trobaran un títol dedicat a les estrelles i un altre al món de la caca (que els fa tanta gràcia en primeres edats) 


YLLA-SOMERS, Christophe. Nosaltres, la nostra història. Barcelona: Juventud, 2017. 
I 93 YL

“No sabem com comença la nostra història, ni tampoc sabrem com acaba. Es desenvolupa en un planeta que gira entre molts altres en un univers il·limitat. La ciència ens diu que el món existeix des de fa milers de milions d’anys i que al llarg del temps va patir grans canvis climàtics, períodes de calor i de fred...”

Així comença aquest fantàstic àlbum que va rebre el Premi Sorcières 2015 , que atorga l’Associació de Llibreters i Bibliotecaris de França. Ens explica la nostra història, la dels homes i les dones que han poblat el planeta Terra des de l’inici del temps. A través de les seves pàgines descobrim l’evolució de l’espècie i també les característiques de les principals civilitzacions en ordre cronològic i sense aturar-se a descriure fets o personatges concrets, aconseguint donar així una visió força global i igualitària, ja que no hi destaca ni enalteix cap fet o personatge. Les explicacions van acompanyades d’il·lustracions que les enriqueixen i afegeixen contingut.


Us el recomano per a totes les edats ja que a qui no li agrada conèixer com hem transformat el planeta, com ens hem divertit, què hem inventat o què ens ha enfrontat entre d’altres fets? I si no sou amants de la història feu-ne un tastet ja que la seva manera d’explicar-la no és gens convencional , paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark