Cercar

Infantils recomanats



ISERN, Susanna. La Marmi i el curiós barret. Andorra: Editorial Andorra, 2015. I Natura

Âlbum il·lustrat protagonitzat per la Marmi, una marmota eixerida que un bon dia descobreix una cosa que brilla enmig del bosc; encuriosida s’hi acosta i troba un objecte –una llauna- que li sembla un barret preciós. Tot seguit se’l posa i comença a passejar provocant expectació entre els altres animalons. Quan arriba el migdia busca l’ombra d’un pi per fer una becaina i s’adorm profundament; en despertar descobrirà que el seu barret ha desaparegut i es posarà a buscar-lo desesperadament.  Creieu que el trobarà? Que algú li dirà que era una llauna buida? Ho haureu de descobrir vosaltres mateixos...

M’ha agradat aquest àlbum, en lletra de pal,  i amb unes il·lustracions de línies arrodonides i colors pastel que humanitzen els animals protagonistes fent que el petit lector hi empatitzi. Són obra de la Marta Cabrol, que s’ha especialitzat en la primera infància.

Us recomano que descobriu la història de la Marmi perquè us farà passar una estona divertida i a la vegada us parlarà de la importància de recollir la brossa quan anem d’excursió, de respectar la natura i els animals que hi viuen. L’he trobat ideal per a petits lectors i molt especialment si són amants de la natura.


POITIER, Anton. Qui ha fet caca? i moltes preguntes més. Barcelona: Brúixula, 2016.
I Jocs

Àlbum de coneixements per als més menuts que ens crida l’atenció ja des del títol. Ens presenta tota una sèrie d’animals, de perfils arrodonits, i en postures diverses. Al capdamunt de la primera pàgina hi trobem una pregunta: Qui ha canviat de color? Qui està fent la migdiada, qui està a punt de berenar? Qui s’ha vestit de festa i així fins a quinze preguntes que integren la que incorpora el títol. La resposta la trobareu fixant-vos bé en els animals repartits entre les dues pàgines.

M’ha semblat una proposta divertida que ens permet exercitar l’atenció i la memòria, a la vegada que ens ensenya que les imatges també es poden llegir –no només les lletres-. Totes aquestes habilitats ens ajudaran en la nostra formació i per això és important començar a exercitar-les de ben petits.

Què us sembla, juguem?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark