Cercar

Recomanats infantils

 



La protagonista d'aquest llibre no és la gallina Tica que tots coneixem dels embarbussaments, sinó una gallina oprimida que treballa (a disgust) en una fàbrica de pondre ous, una feina rutinària que no li agrada gens ni mica. Aquesta història li explica un pare al seu fill abans d'anar dormir i coneixerem com acaba després de múltiples interrupcions del nen, que no està d'acord amb l'argument.

Les il·lustracions de Bouchard són molt grans, ocupen sovint tota la pàgina i enormement expressives. Juguen amb les tonalitats dels colors per a expressar les diferents emocions que s'expliquen tal com avança la lectura.

El final és d'allò més sorprenent.





Aquest llibre va guanyar el VI Premi Internacional Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló. S'encarrega del text Marta Moreno i la seva parella Sébastien Dethise de les il·lustracions. És de format gran (28 x 28) i tapa dura i explica una història inventada però amb regust tradicional: un monstre té un poble atemorit amb les seves malvestats. Una nena anomenada Pintoresca, amb interessos diferents als de la resta dels nens i nenes, aconseguirà alliberar el poble d'una manera ben peculiar.

Text i il·lustracions van de bracet, amb uns personatges d'ulls vius i una protagonista que, tot i ser petita, traspua personalitat. 

Tots els llibres guanyadors del Premi Ciutat de Benicarló ofereixen la versió en anglès al final del llibre, en format abreujat.

El final, igual que en el conte anterior, és totalment inesperat i segurament encantarà als petits lectors.





Com tu i com jo és un cant a la diferència, i és que a través de totes les pàgines veurem un munt de personatges que fan coses iguals i també coses diferents, que són iguals en unes coses, però diferents en altres. Una idea senzilla, la d'anar contrastant actituds i habilitats per a demostrar que, encara que tinguem diferències, tots som igual de valuosos.

Les il·lustracions de Hindley són dinàmiques i molt divertides i el llibre es complementa amb una doble pàgina final que és encantadora.




Share/Bookmark