Cercar

Recomanats infantils

 



UN BATUT D'EMOCIONS. Nora Rodríguez. Vicens Vives

Aquest és el segon llibre de la col·lecció Noia Genial, de VV Tweens, escrit per Nora Rodríguez, pedadoga amb diversos llibre sobre l’adolescència, que podeu trobar al seu web. El primer porta per títol Guia genial per a una noia com tu, i explica els canvis físics que es produeixen en les noies a la pubertat. Aquest segon se centra més en l’aspecte emocional.

És un llibre molt il·lustrat ( a càrrec de Raquel Gu), amb diverses combinacions de tipografia i espais per apuntar les emocions de la lectora (si el llibre és de la biblio, millor que no!). Apart d’identificar les diferents emocions amb què es pot trobar l’adolescent, també dona consells per a encarar-les de la millor manera possible.

Encara que s’ha avançat molt a les escoles amb l’educació per a l’autoestima i sexualitat, tots els llibres que ajudin en aquesta etapa són benvinguts.

 

 



EL LLIBRE DELS ERRORS. Gianni Rodari. Joventut

I vam passar el centenari Rodari el 2020 en plena pandèmia, amb la qual cosa va quedar una mica desdibuixat l’homenatge que li volíem retre durant tot l’any a través de recomanacions, sessions de narració i aparadors culturals.

En tot cas sí que vam adquirir les noves edicions de les obres del gran pedagog que va revolucionar el món de la literatura infantil i juvenil des d’Itàlia. Entre les noves edicions destaca aquest Llibre dels errors, publicat per Joventut. Un llibre molt ben editat tant pel que fa a aspectes formals (cobertes, il·lustracions) com a la traducció, a càrrec de Teresa Duran i Txell Freixinet. La traducció d’un llibre basat en jocs gramaticals no deu ser tasca fàcil.

En aquest recull de contes curts i poemes hi planen els jocs ortogràfics ja des del primer poema, “Per culpa d’un accent”, en què queda palès que el fet de posar o no un accent fa canviar del tot el sentit d’una frase. Les traductores han tingut, a més, l’habilitat de traslladar els llocs i situacions al nostre país, amb la qual cosa el llibre de Rodari es fa més proper als lectors catalans.

 




HOLA HOLA. Brendan Wenzel. Edicions del Pirata

A la coberta posterior se’ns informa que aquest llibre ha estat escollit millor llibre de l’any per The Washington Post i Amazon: “Un llibre per conèixer animals, que encoratja a protegir-los i que deixa empremta”

Els llibres d’animals són uns dels que més sortida tenen a la biblioteca, i aquest segur que no en serà una excepció. Poc text i molta il·lustració d’uns animals que són de totes menes i de tots colors. Veurem la diversitat del món animal i, sobretot, uns animals que en la majoria de casos estan en perill d’extinció. Al final del llibre es pot conèixer el nom i la situació de cadascun d’ells.  La intenció de l’autor és, doncs, fer-los conèixer per tal d’ajudar a la seva protecció.

La salamandra tigrada, el calau rinoceront, el casuari comú i molts altres desfilen per aquest llibre i ens conviden a conèixer el fascinant món dels animals. Ens hi endinsem?


Rosana Andreu




Share/Bookmark