Cercar

Recomanats infantils

 




UNA PETITA LLAVOR. Mar Benegas, Neus Caamaño. Akiara Books

Un llibre en format desplegable que explica una història d’evolució circular, des de la llavor que cau al terra i va creixent fins a convertir-se en un arbre.

El desplegable en acordió és molt adient per a aquest tipus d’històries circulars. Les il·lustracions de Caamaño són senzilles i molt visuals per a representar el pas del temps. A més, juga amb els colors vermell i blau que diferencien dos plànols: la part blava representa la història del brot, i la vermella la de la llavor.

Una proposta senzilla però alhora molt interessant, tant des del punt de vista del contingut (podem parlar amb els nens i nenes de la natura i del pas del temps), com de la presentació.




EXCREMENTUM. Joaquim Fargas, Sergi Bravo. Viena Edicions

Repetim recomanació de llibre escatològic, que tant ens agrada a grans i petits.

Aquest és un llibre de caques bestials, com explicita el subtítol, que ens presenta els excrements de diferents animals, des de granotes, fins a tortugues o rinoceronts. Tal com expliquen els autors a la introducció, l’estudi dels excrements és molt important per a conèixer més a fons el tipus d’alimentació dels animals i també el seu comportament.

Es presenta en fitxes a doble pàgina, amb il·lustració de cadascun dels animals, el seu nom en diferents idiomes, i una mica d’informació. En un mapa de localització podem veure on són els seus hàbitats i, finalment, tenim una foto de l’excrement corresponent, amb la mesura en centímetres.

Un llibre divertit però també interessant per a aprendre el món animal des d’una altra perspectiva. No podem evitar pensar en la talpeta que volia saber qui li havia fet allò en el cap. Si hagués llegit aquest llibre, hauria trobat el culpable de seguida.





CASA TEVA, CASA MEVA. Marianne Dubuc. Joventut

Un llibre de format gran que ens presenta, a doble pàgina, l’interior d’un bloc de pisos amb totes les històries que hi passen dins als diferents habitatges, a l’estil de 13 Rue del Percebe. En tot cas, la proposta de Dubuc és més infantil que la clàssica de Ibáñez i el fil conductor és l’aniversari del conillet de la Família Conill.

La preparació del pastís, les invitacions, els regals... tot el que es mou al voltant d’un aniversari anirà passant per davant dels nostres ulls fins que s’acabi el dia i el conillet exclami que ha sigut un dia fantàstic.

Una proposta per a petits lectors. Per a llegir, però sobretot per a observar amb atenció les precioses il·lustracions de Dubuc. La Teresa Duran li va atorgar 5 estrelles Faristol a la seva crítica i no hi podem estar més d’acord


Rosana Andreu


Share/Bookmark