Cercar

Infantils recomanats

 



La Masovera. Roser Argemí, Noemí Fernández. Estrella Polar

Aquest llibre pertany a la col·lecció Les nostres tradicions, que té l’objectiu d’acostar als més petits les cançons tradicionals catalanes. En aquest cas la proposta explica la història d’una masovera i entremig es va desgranant la cançó que tots coneixem. Potser hi posaria un petit però, i és que hauria estat bé destacar el text de la cançó per a diferenciar-lo visualment de la resta de la història .

El text és de Noemí Fernández i les il·lustracions, amb un regust clàssic, de Roser Argemí. La lletra lligada permet la lectura autònoma als primers lectors i la proposta es materialitza en unes pàgines de cartró i format quadrat.

Tot allò que serveixi per acostar-nos a les nostres arrels i no perdre la tradició és positiu, així que estarem atentes als propers números d’aquesta col·lecció.

 



Mercats: un món per descobrir. Josep Sucarrats. Miranda Sofroniu. Flamboyant

Un llibre per al nostre racó de multiculturalitat, per a aprendre que hi ha maneres de fer diferents de les nostres. En aquesta ocasió la diferència es materialitza en tot allò que envolta els mercats, des de la diversitat d’ingredients fins a la manera de cuinar-los o la seva arquitectura.

Hi trobarem mercats coneguts, com el tradicional de La Boqueria a Barcelona, o altres tan exòtics com mercats flotants. I ens sorprendrem amb quins aliments mengen per altres contrades, com ara el peix globus o els saltamartins.

Bona feina de Sucarrats al text i Sofroniu a les il·lustracions i pròleg de luxe de Ferran Adrià: “Quan visitem els mercats se’ns desperten moltes preguntes, però hi trobem moltes respostes”. Jo sí que sé que quan vaig a alguna ciutat nova m’agrada visitar-ne el mercat. A vosaltres també us passa?

 




Poemes de vent i fulles. Núria Albertí, Mercè Galí. El Cep i la Nansa

No ens cansarem de recomanar llibres de poemes. L’extensió, la musicalitat i la tria de paraules adients fan que siguin càpsules de literatura en estat pur molt adequades per a primers lectors o prelectors que aprenguin les estrofes rimades de memòria.

La proposta de El Cep i la Nansa, dins la col·lecció Olívia, ens presenta uns poemes de tardor d’Albertí il·lustrats per Merce Galí en un format de cartró. Són poemes amb gust a fulles, castanyes o bolets i que respiren el color de la tardor, tal com ha traslladat la il·lustradora al llarg de tot el llibre.





Fungàrium. Katie Scott i Ester Gaya. Símbol

Una altra proposta de tardor. Es tracta del llibre dedicat als fongs dins la col·lecció Benvinguts al museu. Com la resta de col·lecció, és de format gran i amb una bona distribució d’il·lustracions i lletres en diferents grandàries i formats, la qual cosa fa una lectura amena.

Però no ens enganyem! És un llibre amb moltíssima informació que agradarà als nens i nenes i també als grans que vulguin informar-se sobre els fongs. Descobriran què són les xarxes microrríziques o quins fongs són verinosos.

El text prové del Board of Trustees del Royal Botanic Gardens, Kew i l’editorial ha encarregat la revisió de la terminologia científica en català a la Dra. Ester Gaya i el Dr. Xavier Llimona i Pagès.


Rosana  Andreu



Share/Bookmark