Cercar

Infantils recomanats

 



Explica-m’ho tot. Katharina von der Gathen. Anke Kuhl. Takatuka

Segona part de Explica-m’ho, el llibre que va fer la pedagoga sexual Katharina von der Gathen arran de les preguntes reals de diferents nens sobre sexualitat i relacions afectives.  Ara hi ha més preguntes i més respostes, amb el mateix format que el llibre original: cada pregunta està numerada (i escrita amb el llenguatge directe dels nens i nenes) i hi ha una il·lustració al·lusiva i l’explicació corresponent.

Preguntes com “ejacular fa mal?” o “Fins on poden crèixer els pèls de l’aixella”, tenen la seva resposta i, junt amb les il·lustracions de Kuhl, fan d’aquest llibre una proposta útil alhora que divertida. I no només per als més petits. Els adults també podem aprendre i divertir-nos amb aquest llibre.

 

T’estimo fins a l’horitzó. Roc Casagran. Mari Fouz. Amsterdam

L’Aran puja a una muntanya i mira més enllà, però la vista arriba a un punt on el mar es fon amb el cel, l’horitzó. I l’Aran hi vol anar. I en aquest viatge es troba un munt de personatges i també moltes situacions que no hauria viscut si no hagués sortit de casa.

Tal com s’explica a la coberta posterior del llibre, Casagran i Fouz han creat una història d’amistat, complicitat i somnis compartits, plena d’imaginació i que resulta molt estimulant per a compartir amb els petits de la casa.

“Amb els ulls clavats on mar i cel s’uneixen, tota la colla, com un cavall desbocat per les ones, va prosseguir el viatge, perquè cal no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”

 

La granja. Camille Babeau. Baula

Un nou llibre de la col·lecció Biblioteca per a ments curioses. En aquesta ocasió fa un recorregut per tot allò que envolta a una granja: animals, conreus, eines, importància del clima...

És una informació molt bàsica, per a nens i nenes de primària, i amb moltes il·lustracions a càrrec d’un equip de quatre persones. Com a bon llibre de coneixements, disposa d’un sumari (que no índex!) al principi i d’un índex alfabètic (ara sí) de tots els conceptes que hi apareixen.

Si el llegiu sabreu per què el porc es rebolca en el fang o per què algunes verdures creixen sota un plàstic, per exemple.

Un llibre per aprendre i gaudir.


Rosana Andreu




Share/Bookmark