Cercar

Infantils recomanats

 



Verstiari. Pere Rovira, Albert Asensio. La Galera

Pere Rovira és autor de diversos poemaris i un parell d’obres en prosa. Ha estat traduït a diversos idiomes i ha guanyat premis tan prestigiosos com el Carles Riba l’any 2003 per La mar de dins. Amb Verstiari fa el seu primer poemari per a nens i nenes, que dedica als seus nets, tal com explicita a la introducció (també rimada), i en la que aprofita per a justificar la temàtica animal del poemari.

Verstiari és un conjunt de poemes sobre animals amb la idea de reivindicar-los en els seus hàbitats i costums naturals. Des dels més petits, com el grill o la granota, fins als més ferotges com el lleó. També hi té cabuda un poema sobre l’ou i la gallina, una qüestió de la qual mai no en treurem l’entrellat:

 

Per fer la truita, cal l’ou,

i, per fer l’ou, cal la gallina;

de tan vell, el joc ja és nou

i no sempre s’endevina

 

L’edició de La Galera és de tapa dura i amb unes precioses i detallistes il·lustracions d’Albert Asensio.

 

El Arenque rojo. Gonzalo Moure, Alicia Varela. SM

Autor i il·lustradora han creat un llibre que té lectures a diferents nivells i que es presta molt a compartir.

L’arengada del títol es passeja amunt i avall d’un parc al llarg de les pàgines de cartoné. En totes les pàgines el parc és el mateix, i també les persones, però no les situacions, ja que les seves accions van canviant. La idea és trobar l’arengada en primera instància i, a continuació, explorar cadascuna de les accions que duen a terme els personatges i imaginar les seves històries.

N’hi ha moltes. Moltíssimes! Fins i tot i l’autor n’ha volgut compartir unes quantes en un petit llibret que trobareu dins d’un sobre a la coberta posterior. La història de la dona que se sentia vella abans de temps, la del petit científic, la del gos i el gat...

Moure, però, també ens convida a interactuar amb el llibre i a crear les nostres pròpies històries i, fins i tot, compartir-les al web del llibre. Qui s’anima? https://es.literaturasm.com/libro/arenque-rojo

 

La Nit de la visita. Benoît Jacques. Abuenpaso

És una nit fosca com gola de llop i l’àvia és dins del llit esperant la visita de la seva neta. De sobte truquen a la porta i l’àvia ha d’atendre la visita, però només si entèn què venen a buscar, i no serà fàcil...

Un conte que juga amb la tradicional Caputxeta i li dona una altra volta,  amb l’àvia com a protagonista i la Caputxeta de secundària, ja que només apareix al final. És molt interessant tant el text com el joc que es produeix entre aquest i les imatges en tons negres i vermells.

Premi Baobab al millor àlbum il·lustrat infantil de França l’any 2008 i Menció Honorífica del Jurat de Bibliotecaris al Premi Los Mejores del Banco del Libro de Veneçuela l’any 2013.

 

Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Miguel Bustos. Generalitat de Catalunya

Ara que tenim més temps lliure i el podem dedicar a visitar museus (entre altres coses), us recomanem aquesta edició del Departament de Cultura de la Generalitat sobre museus de casa nostra i dels voltants. Tant de casa nostra que fins i tot hi apareix el Museu d’Història de Cambrils.

No és un llibre informatiu, sinó que és un llibre per a jugar, un “cerca i troba” que dibuixa a doble pàgina diferents motius de cadascun dels museus i proposa diversos objectes per trobar. S’indica el nom del Museu i també la seva adreça, física i virtual.

Així doncs, tenim un llibre que ens pot servir només per a jugar o que ens pot empènyer a visitar els museus que s’hi inclouen. Aquest llibre és donatiu de la Central de Biblioteques de Tarragona amb motiu del projecte ArTer (Art i Artistes del Territori) i formarà part de la nostra col·lecció local, aquell espai de la biblioteca on estan exposats els llibres que tenen a veure d’alguna o altra manera amb la nostra història i el nostre territori.



Share/Bookmark