Cercar

Infantils recomanats

 



Iniciem curs i aquest mes us recomano tot de llibres de coneixements per posar-nos al dia amb la història de manera divertida

 

Demà marxem cap a la prehistòria. Muriel Zurcher. Candela Ferrández. Larousse

La professora proposa a la classe un viatge en el temps per a conèixer de primera mà l’època prehistòrica. Després de triar què hi posen a la maleta, s’embarquen en aquest viatge en què aprendran l’evolució, l’alimentació en aquest període, el tema del foc i les eines que fabricaven... i tot en un llenguatge molt amè i planer, amb moltes il·lustracions i tipografies diverses que fan que la lectura sigui molt fàcil.

També hi trobarem propostes d’activitats, com instruccions per a fabricar un objecte o dibuixar un mamut. I, com a bon llibre de consulta, té un índex al final per a trobar fàcilment els conceptes més importants (bípede, fòssil, sílex...)

El recomano per a petits i també per a grans, ja que ben segur que trobareu alguna informació desconeguda d’aquesta època històrica.


En Tom viatja en el temps. Fatti Burke. Baula

Una proposta de Baula publicada en col·laboració amb el British Museum. És un nou volum de la col·lecció amb la qual en Tom, el seu gat Ulisses i l’àvia Bea ens condueixen per una època de la història. En aquesta ocasió ens fan viatjar a la Xina de la dinastia Ming.

En cada doble pàgina trobem un escenari (la gran muralla, la ciutat prohibida, el gran canal...) i, apart de mirar de localitzar els protagonistes a través de l’escena, l’autora també ens proposa altres elements per a buscar. Però no és un simple “Busca i troba”, sinó que també aporta informació sobre cadascun dels escenaris.

I al final trobarem el solucionari, un glossari molt complet i un índex alfabètic. Un llibre divertit i, alhora, útil.

 

Egiptomanía. Emma Giuliani. Carole Saturno. Maeva Young

El llibre de Giuliani i Saturno és espectacular, tant per la mida com pel format, amb diverses solapes que conviden a obrir, tancar i fer una lectura més entretinguda.

S’explica la vida a l’antic Egipte i tot allò relacionat amb els faraons, el culte als deus i a la mort. Al final hi trobem una línia temporal amb els diferents períodes i també informació sobre els jeroglífics i les reines i faraons més famosos.

Un llibre ideal per a regalar a qualsevol apassionat d’aquest període històric.


Rosana Andreu


Share/Bookmark