Cercar

Infantils recomanats

 



Con calma: 50 historias de la naturaleza. Rachel Williams. Flamboyant

Un llibre per observar la natura d’una manera plàcida, per estar atent a allò que ens envolta i gaudir-ne sense pressa, amb molta calma. Parar atenció a coses tan senzilles com la rosada que s’acumula damunt d’una fulla, com cau un floc de neu o com surten de la closca els pollets.

Les il·lustracions de Hartas són dolces i amb colors suaus, per transmetre la calma que propugna el llibre. Al final trobem un índex de conceptes i també una proposta per sortir a la natura i gaudir de totes les coses “màgiques” que hi succeeixen a diari. També una bona llista de recursos web per aprofundir més en el tema de la natura i l’atenció plena.

És un llibre ideal per a llegir en família i tant se’n pot fer una lectura lineal com llegir els capítols en l’ordre que vingui de gust.

Qui no s’ha aturat mai a seguir amb la vista el rastre d’un caragol?

 

Una casa para el abuelo. Carlos Grassa Toro. Sins entido

La mort sempre és un tema delicat d’abordar i més si és per als més petits, però existeixen diversos llibres al mercat que tracten el tema des de diferents vessants. En aquest cas l’autor ha decidit fer-ho d’una manera desacomplexada amb la història d’una família que busca un lloc per enterrar l’avi i s’hi fan una casa a sobre.

La proposta gràfica d’Isidro Ferrer és molt especial i combina il·lustració amb collage.

A la biblioteca disposem de la guia Recursos per a mares i pares, que inclou llibres temàtics sobre conceptes que poden interessar a les famílies i a la comunitat educativa. Hi trobareu altres llibres sobre la mort i la podeu consultar aquí: RECEPTES PER A MARES I PARES.

 

Como todo lo que nace. Élisabeth Brami. Kókinos

Com el llibre anterior, aquest Como todo lo que nace ens parla de la mort, però d’una manera ben diferent, com a contraposició amb la vida. Brami, amb les il·lustracions de Schamp, ens passeja per diferents conceptes vius que acaben morint, sense esmentar la paraula mort en cap moment. Seria més aviat un passeig per la vida i de com les coses es van marcint i acabant: La poma que era vermella i brillant i ara està arrugada i podrida, els pètals caiguts de les flors, les formigues que acaben aixafades sota els nostres peus...

I al final es fa la gran pregunta: Què hi haurà després?


                                                                            Rosana Andreu


Share/Bookmark