Cercar

Infantils recomanats

 


Lluny. Bernat Cormand, Martí Cormand. Abuenpaso

Aquest és un llibre ben especial ja que s’ha publicat després de la mort de l’autor, amb un procés de recerca i muntatge del material que Cormand havia preparat. Les il·lustracions que havia previst, i que havia pactat amb l’editora Arianna Squilloni, van veure la llum gràcies a la feina dels germans del Bernat. Aquesta “història del llibre” s’explica en un petit llibret que trobem al final de l’àlbum.

I Què és Lluny? Lluny és el viatge de l’Eloi, un nen a qui li agrada el silenci i que només té un amic, el gos Simó. Amb ell s’allunya de la realitat i viatja a un món on pot estar a gust amb ell mateix. Allí coneix un altre nen diferent, salvatge, envoltat d’animals, que l’ajuda a construir una cabana.

Lluny, el llegat de Bernat Cormand, és un llibre poètic i filosòfic, que traspua tranquil·litat i el desig d’assaborir les petites coses.

 

3, 2, 1... culs al sol! Annika Leone, Bettina Johansson. Gatosueco

Ens allunyem de la filosofia i posem el cul al sol, que és el que proposen Leone i Johansson amb aquesta segona part del seu 1, 2, 3... culs! Si en aquella ocasió ja trencaven els tabús al voltant de la nuesa, aquí traslladen el discurs a la platja.

La Mila, el pare i la mare van de vacances a Itàlia i la nena està emocionada perquè serà la seva primera vegada al mar. La família es prepara per anar a la platja, amb els biquinis i banyadors i tota la resta, i trien la platja Pompettina, que diuen que és una meravella. I ho és, però també és una platja nudista.

El nudisme està tractat amb naturalitat, però també els cossos no normatius que dibuixa Johansson, amb sacsons i pèls arreu. Il·lustracions plenes de color, refrescants i molt divertides.

 

Compte amb la princesa pirata. Holly Ryan, Siân Roberts. Edicions del Pirata

Més princeses que no ho volen ser. Aquesta Prudència s’afegeix a una llarga llista de princeses que volen escapar del jou dels vestits preciosos però inútils per a jugar, de matrimonis arreglats, i de viure en una gàbia d’or. La Prudència té un osset de peluix reial que l’acompanya arreu. Però un dia un pirata se l’endú, i aleshores la princesa decideix recuperar-lo ella mateixa, sense l’ajuda de cap cavaller.

Un conte divertit que capgira els estereotips tradicionals i, tot i que ja estem acostumades a aquesta línia, potser algun nen o nena, si en fa una primera lectura, el trobarà atractiu. Els dibuixos són molt divertits i la història està rimada, amb la qual cosa la lectura també es converteix en un joc.


Rosana Andreu


Share/Bookmark