Cercar

Infantils recomanats

 



Els animals més inútils del món, segur? Philip Bunting. Combel

Bunting és un il·lustrador australià que acostuma a fer llibres sobre natura amb molt humor. Aquí en tenim un editat per Combel i en què l’humor ja queda ben patent en el títol mateix, ja que juga amb la descripció dels animals que hi apareixen: són fantàstics o són inútils? Els lectors seran qui hauran de respondre la pregunta.

En tot cas, al llarg de les pàgines assistirem a la descripció d’animals tan inútils / fantàstics com la medusa, el peix globus, l’elàfode o el narval. Trobem anècdotes, però també informació científica i pràctica, així que ens entretenim alhora que aprenem.

Com a cloenda l’autor explica, tal com jo havia sospitat, que els animals que hi apareixen ens recorden que encara que tots siguem diferents hi ha un lloc per a cadascun de nosaltres. Posa èmfasi, doncs, en les diferències que ens fan únics i especials, tant als animals com a les persones.

 

El llibre de la sort. Sergio Lairla. Ana G. Lartitegui. Abuenpaso

El llibre de la sort ens parla de la bona i també de la mala sort a través de dues històries paral·leles que acaben de manera diferent segons quina sigui l’actitud del protagonista.

Pel que fa al senyor Malastruc, tot li va malament des del primer moment, i el seu viatge a Sérere està carregat de dificultats, tot i que finalment aconseguirà molts diners. Però... els diners donen la felicitat? En canvi, al senyor Bonaventura tot li va de cara, i és que va superant cadascuna de les dificultats amb un somriure i un bon tarannà. No aconseguirà molts diners, però sí la felicitat.

És un llibre capiculat, amb cada història en una direcció, i ambdues es troben al mig en unes pàgines desplegables enfrontades que contenen la resolució d’en Malastruc i en Bonaventura.

Una proposta per a entretenir-nos, però també per a reflexionar sobre la manera en què fem front a les circumstàncies i com la nostra actitud pot canviar el curs dels esdeveniments. També és un llibre ple de detallets en els dibuixos de Lartitegui, per a fer una segona lectura amb més calma.

 

Històries de l’any Tirurany. Núria Font i Ferré. Anna Aparicio Català. Cruïlla

Aquesta petita guia d’éssers fantàstics de casa nostra ve a reivindicar que a Catalunya també tenim molts éssers màgics i mitològics. Per Tots Sants els prestatges s’inunden de monstres i tradicions d’altres països, sobretot de Mèxic, però aquí també tenim tradicions en aquesta línia.

Núria Font posa lletra a les criatures, amb informació extreta del Costumari de l’Amades, entre altres, i Anna Aparicio les dibuixa. Hi ha en total 18 éssers ordenats alfabèticament, cosa que ens agrada a les bibliotecàries, i hi podem trobar personatges tan coneguts com el Gegant del Pi amb altres que potser no ho són tant, com la Xibeca.

Cada ésser, a més, ocupa una doble pàgina i ens aporta informació en forma de fitxa, amb icones que representen el seu hàbitat, la seva forma i el nivell de dolenteria. Voleu saber quin és l’ésser més dolent de tots els que hi apareixen? Doncs haureu de llegir el llibre.


Rosana Andreu



Share/Bookmark