Cercar

Infantils recomanats

 



El cos humà: un món per capes. Gail Armstrong. Cruïlla

Cruïlla té diversos llibres de la col·lecció Un món per capes per ensenyar, de manera molt didàctica i divertida, diverses matèries. En aquest cas es tracta del cos humà, i el llibre té més de 40 solapes per aixecar i descobrir coses amagades.

Per les pàgines desfilen tots els òrgans, ossos, músculs, el sistema digestiu, els sentits, el cervell i, fins i tot, el creixement d’un fetus per etapes. És un llibre instructiu i, alhora, divertit i no hi ha millor manera per aprendre que fer-ho passant-ho bé.

 

Y rieron los malos: fábulas amorales. Ellen Holmboe. Kristian Eskild Jensen. A fin de cuentos

El 31 de novembre celebrem Tots Sants, la festa dedicada als difunts i, per extensió, a tot allò que és fosc i tenebrós. A la biblioteca sempre tenim llibres ben esgarrifosos per a recomanar-vos en aquestes dates, com aquest que us presento.

Es tracta d’una proposta que va guanyar el Premi d’Il·lustració del Ministeri de Cultura de Dinamarca i l’editorial A fin de cuentos n’ha fet una edició preciosa, amb tons marronosos i dibuixos molt foscos que il·lustren, a tota pàgina, unes faules negríssimes. Són faules a l’estil La Fontaine, però totes tenen una vessant perversa, sobretot l’última (“El padre, la madre y los hijos”). Aquest últim relat és molt macabre, però la il·lustració que l’acompanya encara ho és més. Si teniu fills espantadissos, millor feu-hi vosaltres una ullada abans. En tot cas, seria una proposta per a totes les edats i possiblement no molt apta per a nens i nenes molt petits.

 

El tresor de tardor. Angela Ferraro-Fanning. Anneliesdraws. Mediterrània

Ara que estem en plena tardor i ve de gust la manteta, el pijama calent, les castanyes i passejar trepitjant les fulles dels arbres, les llibreries s’omplen de propostes precisament sobre aquesta època de l’any. He de dir que, a mi, és la que més m’agrada i per això avui us recomano un d’aquests llibres.

El tresor de tardor és un llibre de la col·lecció Petita casa rural amb uns dibuixos preciosos de Anneliesdraws amb llapis de colors en tons marronosos, com s’escau a l’estació. Al llarg del llibre aprendrem receptes de cuina, com aprofitar les restes vegetals i, fins i tot, com fer un bàlsam labial amb aromes naturals per a evitar que es ressequin els llavis.

Un llibre, doncs, per gaudir de la tardor i per a fer manualitats i activitats que encantaran a petits i grans.


Rosana Andreu


Share/Bookmark