Cercar

Infantils recomanats

 



Gràcies: història d’un veïnat
. Rocío Bonilla. Animallibres

La Rocío Bonilla torna amb un llibre d’il·lustracions simpàtiques i amb un missatge positiu. Els protagonistes d’aquest conte són els animals d’un carrer que viuen cadascú en diferents cases i que no es coneixen entre ells. Els prejudicis han fet que això sigui així, però el dia que hi ha un problema tots s’hauran de posar d’acord per solucionar-lo i aleshores entendran que han gastat un temps preciós ignorant-se uns i altres i que és molt millor compartir i col·laborar.

El llibre ve acompanyat d’un joc de taula a l’estil del joc de l’oca, en què l’objectiu és arribar primer al centre del tauler i compartir el veïnat.

 

El carter Joliu per Nadal. Janet i Allan Ahlberg. Baobab

El carter del títol ja havia protagonitzat un altre llibre dels Ahlberg i, ara, ens acosta a les festes nadalenques amb la seva bossa plena de cartes per a personatges tan coneguts com La Caputxeta o el nen de massapà.

És un llibre especial perquè les cartes són reals: cada personatge rep un llibre, un desplegable o un trencaclosques, i els petits lectors també poden veure aquests regals, que estan dins dels seus sobres, en una edició que combina la lectura pròpia del relat i la part lúdica pel que fa als regals.

 

Petits poemes de casa. Salvador Comelles, il·lustracions de Mercè Galí. Kalandraka

La col·lecció Poesia de Kalandraka ens regala llibres preciosos, tant de text com d’il·lustració. En aquest cas Comelles fa uns petits poemes de les coses quotidianes i Galí els il·lustra amb el seu estil inconfusible.

No em canso de recomanar poesia als més petits com una manera d’entrar per la porta gran al món de la literatura. Les rimes, la riquesa lèxica, les metàfores i la musicalitat ajuden molt a l’aprenentatge de la llengua i, a més, ho fan d’una manera divertida.

“Tinc a casa un porquet

que em surt car d’alimentar

(no vol pinso, no vol gla).

Quan estigui ben plenet,

no en trauré pas cap fuet.

Jo mateix podré triar

el regal que em donarà”


Rosana Andreu



Share/Bookmark