Cercar

Llibres recomanats a TDCamp


Maria Carme Roca. Qui és el de la foto?. Bromera, 2009. Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil.

Us volia comentar l'última novel·la juvenil de Maria Carme Roca, amb el qual ha guanyat el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, en la seva darrera edició.

Roca, nascuda a Barcelona l'any 1955 i dedicada durant molts anys a l'ensenyament, una feina que va deixar per dedicar-se a escriure, és una autora amb una sòlida carrera literària que ha tocat amb èxit diferents gèneres i per a totes les edats. Al seu currículum hi trobem una quarantena de llibres i guardons com el Don-Na, el Lola Anglada, el Barcanova o el Néstor Luján de novel·la històrica.

L'Autora ha bastit una història que barreja els fantasmes i l'humor.

La Hanna es mira una foto de la seva festa d'aniversari i veu que al seu costat hi apareix algú que ningú no va veure durant la festa, un fantasma potser, fotografiat al seu costat?. Ella i la seva amiga enceten una peculiar investigació destinada a descobrir la misteriosa identitat de l'aparició amb l'ajut dels seus germans Harold i Harry i de l'avi Humprey.

La Família de la Hanna , els Potter, una família londinenca d’allò més normal, no tenen cap relació amb el famós mag, però sí amb Helen Beatrix Potter, la cèlebre escriptora i il·lustradora anglesa, de qui són parents llunyans. A mesura que va avançant la investigació, descobreixen que hi ha una relació entre aquesta parenta i el fantasma, un fantasma que intenta personificar-se sense massa èxit.

M’agradaria destacar dues coses de la novel·la:

Una, l’homenatge a la coneguda escriptora anglesa Helen Beatrix Potter.
Dues, és una història dinàmica i ben portada que enganxa el lector i que demostra, una vegada més, l'habilitat de l'autora en aquest registre juvenil.

Informació extreta de:

Icatfm


Share/Bookmark