Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult

Cercamón, de Lluís Racionero

Trobada: 21/03/2011

Valoració mitjana: 3.6 (6 màxim)
Assistents: 14

La tertúlia ha comptat amb la participació de Llívia Àngels Palliso, llicenciada en Filologia Catalana i becària predoctoral de la URV.

La conversa, després d’un comentari de Llívia sobre la formació intel·lectual de l’autor, que és enginyer i no humanista, gira al voltant de diversos aspectes de la novel·la: el llenguatge, la ficció històrica, el possible desajust entre aquesta ficció i la realitat històrica.

L’interès no decau en cap moment perquè tots tenim dubtes sobre la versemblança d’allò que l’autor ens explica, al final arribem a la conclusió que el que ens ofereix és un retrat d’una Catalunya ideal i mitificada i que l’època en què es va escriure hi té molt a veure.

Comentem també l’acollida que ha tingut l’obra. Va guanyar el premi Prudenci Bertrana l’any 1981, però els crítics literaris no l’han tractat gaire bé; li han criticat des de l’ús de la llengua fins a la versemblança de la història. Hem compartit alguns articles com el publicat al diari El Punt, en data 30 d’agost de 1987, o l’article de la revista Els marges que analitza l’obra de Lluís Racionero. Tot i això en la dècada de la seva publicació va ser una obra molt venuda.

Per acabar comentem la coincidència que s’estreni a TV3 la mini sèrie Ermessenda, que té com a protagonista a un dels personatges femenins de Cercamón, l’obra que hem comentat. Més informació a: http://www.tv3.cat/ermessenda


Share/Bookmark

1 comentaris :

Algú de la Franja ha dit...

Voleu dir que no el va fer per encàrrec aquest llibre? Ja en començo a tenir dubtes després de llegir els articles cedits per la Llívia. En qualsevol cas, ¡quina sort va tenir, el punyetero! S'haurà embutxacat uns bons calerons amb els drets d'autor, atès que era llibre de referència en molts instituts.