Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Una setmana més us presentem les nostres recomanacions. Esperem que us agradin.

TÖRNQVIST, Marit. Algo con lo que nadie había contado. Madrid: Cuatro Azules, 2010. I2 CUA


Àlbum il·lustrat molt adient per a compartir en família per la seva proposta, que va més enllà d’un text especialment líric i unes imatges suggerents. Ens fa reflexionar sobre les relacions humanes, l’esperança, la solidaritat i tants d’altres valors que sembla que socialment anem perdent a favor d’una pressa i d’un individualisme cada vegada més omnipresents.

Marit Törnqvist és l’autora d’aquesta proposta tant especial que s’inicia tot just obrir el llibre, en les pròpies guardes plenes d’imatges de gent atrafegada, que no comparteix res amb ningú i on predominen el gris i el negre. El final amb un caire romàntic i esperançador recupera aquelles imatges però en color i establint complicitats.

Recomanat per a tots els públics i totes les edats perquè convida a la reflexió amb una multiplicitat de recursos tant verbals com gràfics o visuals.



Més informació a:
Bloc Alotspetitprincep
Revista Culturamas
bloc Latormentaenunvaso



CASTAGNOLI, Anna. La caja de los recuerdos. Pontevedra: OQO, 2010. I1 OQO


Àlbum il·lustrat que ens parla d’aprenentatge vital. Narrat en primera persona ens trasllada a la nostra infantesa i a la renovació constant de les il·lusions, pròpia d’aquesta etapa. A través de la protagonista veurem com els objectes que simbolitzen cada record poden prendre una nova veu, poden provocar en d’altres persones un sentiment nou.

Les il·lustracions d’Isabelle Arsenault, fetes amb aquarel·les i collage, mostren l’evolució emocional de la protagonista; primer la presentació és força realista i a mesura que avança la història es va tornant més abstracta i amb petits tocs surrealistes.

Recomanat per a parlar de com els nostres afectes sempre estant en constant transformació.

Més informació a:



Share/Bookmark