Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Aquesta setmana us presentem dos posts ja que hem incorporat novetats molt interessants i que no us podeu perdre de cap manera. Esperem que us agradin!


DÍAZ REGUERA, Raquel. Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? Barcelona: Thule, 2010. I2 THU


Àlbum il·lustrat que humanitza la imatge que tradicionalment s’ha donat a les princeses en els contes. La protagonista, la princesa Carlota, vol ser una nena com les altres: vestir de colors, jugar amb els amics, viure aventures, etc. però sempre topa amb algun adult que li diu que això no és propi de les princeses. Al final i gràcies a la seva tossuderia aconseguirà el seu objectiu, alliberar-se dels tòpics que envolten la seva vida de princesa.

Us el recomanem perquè és un àlbum molt ben il·lustrat, amb imatges suggerents i fins i tot amb un punt de surrealisme, que ens pot ajudar a reflexionar sobre la igualtat entre gèneres i per educar en la igualtat.

Més informació a:

Blog Bibliocolors
Lectures de l'Espolsada


SABATÉ i RODIÉ, Teresa. Els castellers. Barcelona: Salvatella, 2011. I Folklore



Àlbum il·lustrat que pertany a la Col·lecció Folklore de l’Editorial Salvatella, que tracta diferents temàtiques de la nostra cultura popular i que està dirigida als nens i nenes d’educació infantil i primària. En una pàgina trobem el conte en lletra cursiva, i a l’altra, cançons i poemes referents a la il·lustració.

Es tracta d’un conte molt adient per a treballar la temàtica castellera amb els infants, ja que poc a poc va introduint tots els termes i paraules específiques: toc de castells, gralla, enxaneta, dosos, pilars… mitjançant la visita d’una família a uns amics de Valls.

Més informació a:



Share/Bookmark