Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Els dos títols que us presentem aquesta setmana pertanyen a la col·lecció Somnis, editada per Intermón Oxfam, que té el propòsit d’estimular la imaginació dels més menuts, amb textos rics i il·lustracions estimulants, però també amb la idea de treballar valors com la solidaritat, la tolerància o la necessitat del diàleg. Està destinada a infants i joves, dels 3 als 12 anys.

Més informació a: Web d'Intermón

GÉHIN, Élisa. Hi havia una altra vegada un bosc. Barcelona: Intermón Oxfam, 2010. I1 INT

Àlbum il·lustrat que ens explica els conflictes que de vegades produeix la convivència. La història comença una vegada i una altra, en estructures paral·leles, amb la frase que dóna títol a l’àlbum. Els protagonistes són els arbres del bosc, els ocells que hi viuen i les corones i barrets amb què s’identifiquen i que seran la font del conflicte que se’ns explica. Les il·lustracions de traç senzill i colors vius expliquen perfectament la història que se’ns va narrant amb el text i que fan que els pre-lectors també en puguin gaudir.

La seva autora, nascuda a França, viu i treballa a París i pertany al col·lectiu Troglodita, centrat en la promoció i l’edició de narratives infantils.



DUMONT, Jean-François. L'Oca que no volia marcar el pas. Barcelona: Intermón Oxfam, 2010. I1 INT


Àlbum il·lustrat que a través de la peripècia de l’oca protagonista ens parla de la diferència com a valor. L’oca Zita no marca el pas al ritme de les altres oques, quan cada matí van cap a la bassa, i aquest fet és el detonant d’un conflicte ja que la castiguen a tornar cap a la granja. Mentre torna cap a la granja tota trista, els altres animals es van afegint de mica en mica al seu pas, provocant així un seguit de nous ritmes de petjades, que seran l’enveja de les altres oques; aquestes preferiran afegir-se al nou ritme i a la companyia dels altres animals, més que continuar amb el seu ritme anterior.


Share/Bookmark