Cercar

Recomanacions dels lectors

LLIBRE


VIDA Y SACRIFICIO DE COMPANYS, d'Ángel Ossorio Gallardo

Nascut a El Tarròs el 21 de juny de 1882, Lluís Companys seria un heroi per alguns i un enemic a mort per a altres, va ser ministre, diputat, president i màrtir. En aquest llibre trobareu la història d'un polític que ho va donar tot pel seu país, va dedicar la seva vida a la política per la independència de Catalunya i per la seva llibertat democràtica, abans de ser president de la Generalitat va crear la unió dels rabassaires a favor dels carmesins i la baixa societat, desprès va tenir un lloc a la política de Catalunya i poc després el van atrapar, el van portar a la presó de la porta d'Alcalà i finalment va ser fusilat al Castell de Montjuïc.

En aquest llibre podreu trobar la resposta a manifestacions i a la discòrdia catalana que després de la guerra segueix dient visca la república. El llibre escrit per Àngel Osorio i Gallardo explica la vida del seu major contrincant polític que ara admira, és un llibre amb molt de temps de disputes, conflicte, lluita per un futur millor.

La història de Lluís Companys comença l' any 1882 a Lleida. Va fer el seu primer míting als 17 anys, va col·laborar amb els diaris La Barricada i El País, que en aquells temps estaven tatxats d'esquerrans abans de ser ministre. En aquest moment era adorat per tota persona que no visqués a l’Espanya de dretes, junt als seus companys s’apropava a la presidència malgrat l'actualitat política, molt després de ser president Companys escapa cap a França en saber de la seva busca i detenció. En aquest moment el rei ha marxat i amb ell la monarquia.

 
Recomanació de Kevin Domènech Aliaga


Share/Bookmark