Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Una setmana més arriben les nostres recomanacions de llibres infantils, però que també ens agraden als adults.

CARNAVAS, Peter. El Darrer arbre de la ciutat. [Sant Cugat del Vallès]: Símbol, 2011. I1 SIM


Àlbum il·lustrat dedicat als primers lectors, amb textos breus i senzills i unes imatges que poden explicar per elles mateixes tota la història.

El protagonista, un nen de nom Marc, viu en una ciutat trista i plena de ciment; l’únic indret que li aporta alegria és aquell on hi queda l’últim arbre, que es converteix en el seu refugi i amic, fins que un mal dia es troba amb que l’han tallat.

En Marc s’entristeix molt, però no es rendeix i rumia una solució. Aquesta tindrà la forma d’una branca, que plantarà i cuidarà i aquest fet es contagiarà arreu de la ciutat. Al final hi trobarem una ciutat diferent amb gent contenta que porta plantes i flors i en té cura personalment.

Us el recomanem pel seu cant d’amor a la natura i l’expressivitat d’una il·lustració senzilla, però que és un reflex fidel de les emocions i els sentiments que ens explica el text.

Més informació a:
Bloc Al·lots Petit Príncep


D'AGNESE, Joseph. Fibonacci: el somiador de nombres. Barcelona: Joventut, 2011. I Matemàtiques


Àlbum de coneixements que ens aproxima a la biografia d’un il·lustre matemàtic, en Fibonacci, creador d’una seqüència que porta el seu nom, i que és el patró numèric que descriu com creixen els éssers vius, tant animals com vegetals, de manera ordenada i harmoniosa.

No es tenen gaires dades sobre la seva vida però l’autor ha aprofitat les que es tenen per construir aquesta història que és capaç de transmetre les emocions i la il·lusió del jove matemàtic així com la incomprensió dels seus coetanis.

Les il·lustracions recreen l’època amb força expressivitat, reprodueixen monuments i escenes de la vida quotidiana així com les investigacions del protagonista, i fan assequibles els conceptes matemàtics. Són tot un encert i un molt bon complement al text.

Us el recomanem per a totes les edats i perquè ens proposen una nova manera d’encarar les matemàtiques. I si esteu interessats en Fibonacci també us recomanem Un problema de conills, d’Emily Gravett

Més informació a:
Bloc Al·lots Petit Príncep
Blocs Xtec
Bloc del CLER
SOL


Share/Bookmark