Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Les nostres recomanacions d’avui estan plenes de tendresa i tenen com a protagonista al Bosc i als animals que el poblen. Els compartim?


GUILLOPPÉ, Antoine. Lluna plena. Madrid: Macmillan Infantil i Juvenil, 2011. I1 MAC


Àlbum de format i característiques singulars: les seves pàgines alternen el color blanc i negre, a la manera de la nit i la lluna, i contenen unes il·lustracions encunyades de gran minuciositat i gust exquisit.

La història és molt senzilla, però alhora plena de tendresa. Ens trobem al bosc en una nit de lluna plena i tots els animals s’han despertat a causa d’un soroll. Tots estan atents i a l’aguait per tal de descobrir l’origen del soroll, que se’ns desvetllarà a la darrera pàgina.

El recomanem per a totes les edats per la seva bellesa i poesia.

Podeu provar a llegir-lo a la llum d’unes espelmes, segur que encara el trobareu més fascinant.

Més informació: VideosCharadas

MARTIN GARZO, Gustavo. El pacto del bosque. Madrid: el Jinete Azul, cop. 2010. I2 JIN



Àlbum il·lustrat que recupera alguns temes recurrents en la literatura infantil com el bosc, el llop i uns infants desobedients.

L’autor, però, ens proposa un joc entre ficció i realitat; coneixem els infants protagonistes quan esperen que la mare vagi a l’habitació per explicar-los el conte de cada nit, que sempre és el mateix i que es titula El pacte del bosc. A partir d’aquí, els infants, es transformen en els dos conills protagonistes del conte i els lectors coneixem quins són els termes d’aquest pacte, que inclou una gran dosi d’amor i confiança.

Les il·lustracions de Beatriz Martín Vidal són pictòriques, boniques i transmeten amb els seus colors càlids tota la tendresa de la història a part de combinar harmoniosament el món real i l’imaginari.

Més informació: Bloc Soñando cuentos
Tastet




Share/Bookmark