Cercar

Novel·la recomanada


JAMES, P. D. La muerte llega a Pemberley. Barcelona: Bruguera, 2012




“A Darcy le parecía que el gran vestíbulo de Pemberley, con su mobiliario elegante, la hermosa escalinata que se curvaba hasta alcanzar el rellano, e incluso los retratos de familia, le resultaba tan ajeno como si lo viera por vez primera. El orden natural que desde la infancia lo había sostenido se había visto alterado, y por un momento se sintió impotente, como si hubiera dejado de ser el señor de su casa, sentimiento absurdo que combatía prestando una atención exagerada por los detalles.”


P.D. James, autora especialitzada en novel·la d’intriga, ens sorprèn amb aquest homenatge a Jane Austen i als protagonistes d’una de les seves novel·les més conegudes Orgull i prejudici.

L'acció s’inicia a Pemberley, casa pairal de Darcy, durant la vigília d’un gran ball. En Darcy i Elizabeth ja porten sis anys de feliç matrimoni, tenen fills i viuen a la finca. Jane, germana d’Elizabeth, també està casada amb Bingley i viu a prop. La vida sembla transcórrer apaciblement però la notícia d’un assassinat als boscos, de Pemberley, ho trastocarà tot.

La investigació d’aquest assassinat centra la trama de la novel·la, que té la dificultat de comptar amb uns personatges definits, de qui ja en coneixem les virtuts i defectes, i per tant no són gens dúctils.

Us en recomano la lectura, tant si sou fans de Jane Austen com si ho sou de P.D. James, amb la convicció que us farà passar una molt bona estona de lectura!


Més informació a:
El País Cultura
Entre algunas palabras
Papel en blanco


Share/Bookmark